grzegorz1652 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Witam. Mam problem z renia ponieważ silnik chodzi nie równo i okazało się że padł wtrysk więc wymienilem i dalej jest to samo dalej nie pali na 4 cylindry. Gdzie moze być problem? co sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Wszystko pięknie ładnie ALE temat zakładasz w 1.6 a w opisie 1.4 więc może byś się zdecydował bo to dwa różne silniki (jeśli chodzi o układ zapłonowy i paliwowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Przeniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Jeśli 1.4: Kiedy ostatni raz wymieniane? - świece zapłonowe - przewody zapłonowe - filtr paliwa/powietrza W jakim stanie jest kopułka i palec? Jeśli 1.6: Kiedy ostatni raz wymieniane? Kiedy ostatni raz wymieniane? - świece zapłonowe - przewody zapłonowe - filtr paliwa/powietrza W jakim stanie są cewki? Edytowane 25 Marca 2013 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Tak jest przepraszam temat założylem przez pomyłkę nie w tym dziale co trzeba oczywiście mam silnik 1.6 Nie mam pojęcia kiedy coś ostatnio bylo w tym aucie wymieniane np. świece, przewody itp. ponieważ dopiero niedawno kupiłem to autko. Czy wymiana świec i pzewodów może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 ja już zgłupiałem grzegorz1652 poczytaj to i popraw profil, Zamieszałeś na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jeżeli potrzeba wtryski to posiadam cały komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Wtyrski już wymienilem całą listwę także nie potrzebuje, ale renia dalej nie pali na ten sam wtrysk ;/. Czyżby padł komputer? autko było już u mechanika i najpierw podejrzewał ze zawór się podwiesił wiec odkręcił pokrywe zaworów a tu wszystko OK. Więc podpiął pod komputer i pokazało mu tak jakby anomalię wtrysku ;/ . Powiedział również że po podłączeniu pod komputer zauważył że gdy obroty są ponad 2tyś. to że podobno normalnie pali na 4 cylindry tylko że wtrysk podaje tak jakby w nie odpowiednim czasie ;( czy jest to możliwe żeby komputer padł?. Dodam jeszcze że jeden czy dwa przewody zapłonowe po ich po prostu kopią ;/. Proszę o pomoc bo już nie wiem co dolega mojej renatce ;p Proszę również o przeniesienie tematu do działu z silnikiem 1.6 bo taki posiadam. Wymieniłem teraz przewody zapłonowe, świece i silniczek krokowy na nowe i dalej to samo aha i zapomniałem napisać przedtem że obroty cały czas utrzymują się powyżej 2tyś ;/ Edytowane 30 Marca 2013 przez grzegorz1652 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 To dlaczego jeszcze kabli i filtra paliwa nie wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 jakich kabli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi