Filibs Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam ! 2 tygodnie temu wymieniłem pompe paliwa ponieważ gdy jechalem zaczelo autem szarpac przy dodawaniu gazu , i nagle na czerwonym świetle zgasnał mi na srodku skrzyzowania , przy probie zapalenia gasnęly wszystkie kontolki inie krecil rozrusznik, zepchnalem z drogi do serwisu i w serwisie autoryzowanym citroena (byl najblizej) stwierdzono pompe paliwa . Dobra przewiozlem do mechanika od francuzów wymienił . I mam pytanie dzis jechałem autem i jak dodawałem gazu lekko znow szarpało autem i podobna sytuacja jak w historii wyzej ,ale jak zgasnal na swiatlach to po 20 sekundach prob odpalil i pojechalem dalej , po dojechaniu do celu po kilku godzinach wracam do domu i pali od razu nie ma szarpnięć , domysla się ktoś co to moze być ? Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Filibs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Muszę Cię zmartwić, ale na tą pompę to cię nacięli. Pompa nie powoduje takich objawów, że rozrusznik nie kręci lub gasną kontrolki. Twój problem wygląda na problemy z elektryką. Popraw klemy i przyłącza masowe. Sprawdź również kopułkę i palec rozdzielacza. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filibs Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Wtedy auto skakało tak jak by paliwo do silnika nie dochodzilo i go dławiło , ale po wymianie pompy bylo wszystko ok az do dzis tylko ze jak zgasnal to odpalil, a wtedy po przekreceniu silnika nic cisza i ciemność. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Filibs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Pompę mogli Tobie wymienić swoją drogą. Poza pompą coś jeszcze zrobili, o czym Ty się nigdy nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filibs Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zrobie jak radzisz bo przy probach zapalania dodawalem gazu niepotrzebnie kiedys i moze swiece zalałem , zobacze świece,a ta kopułka i palec w ktorym miejscu jest to postaram sie je przeczyscic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Tam, gdzie łączą się kable od świec. To jest kopułka. Palec jest w jej środku. Tak zapytam, masz jakieś pojęcie o mechanice? Jak nie masz, nie będziesz w stanie ocenić, czy kopułka i palec kwalifikują się do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filibs Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Kolega(mechanik) ma do mnie wpasc jutro i ma coś pogrzebac . Wiec zbieram info co to moze być to to posprawdza i ewentualnie oceni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 To niech kolega jeszcze przeczyści czujnik położenia wału. I niech kolega ma przy sobie miernik (multimetr) i niech nim sprawdzi ten czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filibs Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dzieki za porady , jak cos sie wyjasni dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi