dexterpl Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Błędy jakie pokazuje Clip to za duże i za małe ciśninie. Gdyby pompa siadała bylo by zbyt małe. Może trzymajmy sie regulatora. Wykręć delikatnie i zobacz jak wygląda. Dodano: 18 maj 2013 - 11:36 Coś ruszyło się w temacie? Jestem bardo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu66 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) Jedyne co u mnie buczy to pompka paliwa a brzęczy elektrozawór turbiny jak silnik pracuje. Próbowałeś popukać w regulator? Jeśli przelewy wyjdą ok to zostaje ten paskudny regulator. Nagraj może filmik z próby odpalenia samochodu i pracy silnika i wrzuć np na YT. Podepnę sie pod temat, żeby nie zakładać nowego. Czy brzęczenie elektrozaworu turbiny to jest normalny objaw czy coś sie z nim dzieje, bo właśnie dziś u siebie też stwierdziłem, że brzęczy. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez rychu66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Jak brzęczy znaczy że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu66 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jak brzęczy znaczy że działa. Jeśli brzęczy na biegu jałowym bez dodawania gazu to też jest normalne działanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Oczywiście że tak. Zaworek ma utrzymywać określone podciśnienie. Gdyby nie brzęczał miałbyś 3 możliwości: - uwalony zawór - nieszczelność za zaworkiem - nieszczelność przed zaworkiem W każdym z tych przypadków miałbyś ten sam problem - muł wynikajacy z braku sterowania zaworem upustowym turbospręzarki lub zmienną geometrią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu66 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Czyli wszystko jest OK. Dzięki za info :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pytałem w innym temacie, ale może tutaj. Mój odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi