Dziomek Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Po całkiem mocnej stłuczce (oberwałem w tył i została stwierdzona szkoda całkowita) musiałem odstawić na parking swoją megankę. Po kilku dniach, gdy ja odbierałem przez nieszczelną uszczelkę między przednią szybą a dachem nalało się trochę wody i większość elektryki padła: Światła krótkie, postojowe, kierunki, awaryjne, wycieraczki, szyba od kierowcy. Działały jedynie długie światła,światła stop, lusterka i przednia szyba po stronie pasażera. Silnik i wszystko inne działa bez zarzutów. Pytanie: Co się stało z elektryką i jak to naprawić? Reanult Megane, 1.6, phase I, hatchback. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Zalane UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziomek Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Trochę wstyd się przyznać, ale nie mam pojęcia czym jest i gdzie mogę znaleźć UCH:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Wystarczy użyć :unsure: i wpisać "uhc" lub "uch", w sumie pokazuje ponad 700 trafień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Dziomek - jeżeli to uch to razem z jego wymiana czeka cie wymiana komputera - ewentualnie zdjęcie immo z twojego komputera. A żeby to zrobić-wymienić to trzeba sie troche napracować i pare gorszy wydać. A nie wiem jakie masz plany co do tego auta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos-1 Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 (edytowane) mam ten sam problem tylko, że u mnie zgasła całkiem kontrolka od immo ale auto pali jak żyleta. Uch jest suche bez śladów zalania wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Macie jakiś sposób, żeby na czas dojazdu do mechanika podłączyć ' na krótko " kierunkowskazy ? Edytowane 27 Maja 2013 przez Dawidos-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam.Jeżeli układ kierunków jest tak:bezpiecznik-przerywacz-przełącznik zespolony-żarówki.Jeżeli jest zasilanie w gnieżdzie zapalniczki.To: może spróbuj dorobić pina do gniazda bezpiecznika kierunków i połączyć z gniazdem zapalniczki.Ewentualnie pociągnąć bezpośrednio z akumulatora(tylko dobrze by było żeby po drodze był zainstalowany bezpiecznik).Nie wiem czy u Ciebie jest identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 miałem podobną przygodę, że nie z dnia na dzień przestały mi działać kierunki ogrzewanie tylniej szyby całe podświetlenie wnętrza i parę innych funkcji, problem całę szczeście wbrem pierwszym prognozom okazał się łatwy do naprawy. Mianowicie padła mi skrzyneczka z bezpiecznikami znajdująca się za w podszybiu od strony pasażera za akumulatorem znalazłem tam pełno liści i innego brudu, skończyło się na wymiane skrzyneczki za 50zł i bezpieczników za 30 zł, więć mam nadzieję, że u Ciebie będzie to samo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos-1 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 kupiłem nowe UCH i wszystko śmiga tak jak trzeba oczywiście pozostaje problem odpalenia auta ( immo ) ale czytając trochę forum natknąłem się na radę o wypięciu bezpiecznika ALIM UCBIC ja zrobiłem troszkę inaczej bo najpierw go wypiąłem autko pięknie odpaliło później włożyłem go z powrotem i wszystkie funkcje auta działały troszkę pojeździłem i gdy dzisiaj wieczorem w ten sam sposób chciałem odpalić auto brak reakcji... tzn rozrusznik kręci ale auto nie pali... Czy przypadek, że wtedy odpaliłem auto był faktycznie jednorazowym wypadkiem czy teraz coś się zablokowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi