misiek12 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 cześć podczas jazdy szarpie na gazie i brakuje mocy jak wcisnę mocniej pedał gazu to szarpie i nie przyspiesza, poproszę o info co mu dolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Brudne filtry, zły skład mieszanki. To na początek. Sprawdź, wymień wyreguluj. Jak będzie bez zmian krzycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Poszukaj na forum. Na ten temat jest od groma inforamcji. Ja mam to samo. Jednak zawsze po wymianie świec i przewodow szarpania ustepowaly. Tak bylo i teraz. Moze niepotrzebnie zawsze wymienialem przewody. Nastepnym razem wymienie tylko swiece. Montuje NGK takie jakie sa zalecane do tego silnika. Drugimi siwecami ktore poleca producent sa eyquem'y. W warszawie dostepne na ogrodowej 3 ale wczesniej nalezaloby zamowic je na http://www.autkoplus.com/category/10038,pojemnosc-1-4i-16v bedzie taniej. Na poczatku zmien tylko swiece. Jesli to nie pomoze wymien przewody. Powinno ustac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek12 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 dzięki wymiana świec, przewodów i kopułki pomogła natomiast nadal po nocy na zewnątrz nie odpala na PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Taka Meganka po nocy raczej nie odpali na Pb.. Przynajmniej moja ( OPIS) Wprawdzie jak upre sie to krecac długo rozrusznikiem i deptajac po gazie da sie...ale to katowanie rozrusznika i akumulatora... Zreszta w instrukcji do gazu pewnie masz ze auto należy uruchamiac na benzynie i dopiero wtedy ewentualnie przełaczyc na gaz lub nawet jechac i czekac az auto samo przełaczy sie po osiagnieciu prze silnik własciwej temperatury.Moja instalacja to BRC just( kompletna) czyli mieszalnik.. Kliknij jaką Ty masz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 "natomiast nadal po nocy na zewnątrz nie odpala na PB" Też nie chciała mi palić po postoju pod chmurką nawet po wymianie układu WN. Wyciągnąłem akumulator, dolałem wody i zmniejszyłem przerwę na świecy do 0,7mm. Teraz autko stoi w garażu, ale żonka po pracy nie ma żadnych problemów z odpaleniem. Przejrzyj akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek12 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 jakaś instalacja ELPIGAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Nie mam pojęcia nawet jakiej firmy bo zakładana lata temu jak gaz zaczął wchodzić na rynek. Instalka I generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 No jesli toylko ELPIGAZ to niewiele moge powiedziec.... Chyba do gazownika trzeba by sie udac jednak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Jeśli I gen, to prostsza od konstrukcji cepa. Bez problemu powinni dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ale nie wiem z czym mieliby sobie dać radę. U mnie wszystko jest ok. To kolega misiek12 ma problem z odpalaniem. Moja stoi sobie spokojnie w garazu, temperatura w granicach 10st. odpala zawsze na PB i praktycznie od razu mozna jechac na LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 jia mam podobny objaw.wynika to z czystosci gazu bardzo szybko zatyka sie tzw"matrix"jezeli pojedziesz do serwisu gdzie instalacje zakladaja zrobia ci to od reki koszt to okolo 50 zlotych no i troche czasu staraj sie tankowac na lepszych LPG np shellu ma najczystrzy jakosciowo gaz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 koyot, piszesz o listwie wtryskowej do gazu ? A co z filtrem do gazu, nie powinien on oczyszczać gazu z tych nieczystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Jeśli mowa o listwie wtryskowej matrix, to na 99% nie założyli ci odolejacza i stąd te problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 GazMajster, a ten odolejacz zakładany jest na tym grubym przewodzie gazowym tuż przed listwą wtryskową i wygląda ta jak taka puszka powiedzmy (średnica 5-6cm i długość 10-12cm), bez żadnego dodatkowego zasilania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi