miodzicho Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam Kolegow Postaram sie dosc krotko i tresciwie. Nie wlacza sie klima, wymieniony presostat (2 nowe w sumie), czynnik nabity 550 jednostek, brak wycieku, cisnienie trzyma. Sprezarka na krotko odpala i chlodzi. Ponizej zrzuty z Clipa, blad nie kasowalny. Wtyczki, kontakty poczyszczone. Nie wiem juz absolutnie gdzie szukac problemu. Dzialala i przestala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jeśli presostat sprawny to trzeba sprawdzić instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Na chwile obecna moge udzielic juz pewnej odpowiedzi. Presostat nie dostaje minusa (masy) od strony komputera. Podlaczenie "ekstra" masy do presostatu ozywia caly uklad, wszystko dziala poprawnie. Wszystkie przewody spraedzone , przewodza od komputera do presostatu. Wskazuje to na uszkodzenie w module komputera niestety. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez miodzicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spamergt Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Mam podobną sytuację. Dzisiaj podłączyłem sprężarke na krótko i bez problemu ruszyła. Mierzyłem miernikiem napięcie na kostce wchodzącej do spężarki i jest tam napięcie ok 8v czyli za mało w dodatku napięcie skacze. Powiedz mi który przewód jest minusowy w tej kostce 3 pinowej w czujniku ciśnienia. Ma ktoś jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 O ile pamiętam to masa jest po lewej stronie (lewy pin), ale głowy nie dam. Postaram się spojrzeć na dniach dokładniej. U mnie bez ekstra przewodu do masy Klima nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Sprawdź czy masz w konfiguracji komputera klimatyzację ECU i UCH Edytowane 27 Września 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi