czarusnsc Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Witam. Miałem ubezpieczenie w Axa rozłożone na dwie raty, 3 miesiące przed zakończeniem ubezpieczenia ( 6 miesięcy - 1 rata) zrezygnowałem z ubezpieczenia i stąd moje pytanie, czy orientuje się ktoś ile ubezpieczalnia ma czasu na zwrot pieniędzy z ubezpieczenia? Dokładniej rzecz ujmując na 6 msc wykorzystałem 3 po czym sprzedałem samochód i zrezygnowałem z ubezpieczenia. Proszę o odpowiedź, jeżeli ktoś się orientuje, czekam już ze 2 tygodnie +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Sprzedając samochód nie możesz zrezygnować z ubezpieczenia. Taką decyzję może podjąć tylko kupujący. Jeśli chce, ubezpieczenie przechodzi na niego, jeśli nie chce on Twojego to wtedy on rezygnuje i Ty możesz ubiegać się o zwrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarusnsc Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Hm. Byłem w firmie która zajmuje się ubezpieczeniami, i wysłałem do Axa rezygnacje z ubezpieczenia oraz umowę sprzedaży samochodu, wszystko wygląda tak samo, jak kupiłem Megane, wysyłałem rezygnacje do Generali wraz z umową kupna samochodu. Rozmawiałem także ze znajomym handlarzem samochodów, który właśnie mój samochód sprzedał, że mogę złożyć rezygnacje i powinni kasę zwrócić za okres którego nie wykorzystałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Ty informujesz ubezpieczyciela, że sprzedałeś samochód, ale to kupujący decyduje o tym, czy bierze Twoje ubezpieczenie, czy nie. Panowie wprowadzili Cię w błąd. http://ipolisa.pl/Co-z-ubezpieczeniem-OC-po-sprzedazy-samochodu,artykul,719 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa7777 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 powoli OC wygląda tak jak piszecie, zrzec sie musi kupujący, Autocasco jest zwrotne bodajże z miesięczną karencją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarusnsc Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Rozumiem, dzięki wielkie za odpowiedzi, miłego weekendu życzę, temat można zamknąć. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi