bigos11 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Cześć mam taki problem, może ktoś będzie mógł pomóc" Samochód: Renault Megane 1.4 16V 2001 r. Po zimie odkryłem kilka ubytków w lakierze meganki, większość to były małe ryski z którymi się uporałem, jednak 2 problemy sprawiają mi więcej trudności. 1. Zdjęcie z godziny 11:07 - nadkole. Jak widać lakier w tym miejscu swoje "przeszedł". Pytanie da się coś z tym zrobić? albo przynajmniej jak mogę to zabezpieczyć żeby się nie powiększały i żeby rdza się nie zalęgła?? 2. Zdjęcie z godziny 14:28. Rysy. Zwykła maść lekko ścierna nie daje rady. Te same pytania: da się coś z tym zrobić? albo przynajmniej jak mogę to zabezpieczyć żeby się nie powiększały i żeby rdza się nie zalęgła?? Wielki dzięki za każdą poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 zeszlifować zabezpieczyć przed rdzą ,dać podkład i pomalować .Na allegro kupisz gotowy spray by ten kawałek zamalować ,jak tego nie zrobisz ruda szybko wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos11 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 zeszlifować zabezpieczyć przed rdzą ,dać podkład i pomalować .Na allegro kupisz gotowy spray by ten kawałek zamalować ,jak tego nie zrobisz ruda szybko wyjdzie dzięki, tak trzeba będzie zrobić :( jako, że jestem zielony w temacie mógłbyś napisać trochę więcej napisać ? czym zeszlifować? jak zabezpieczyć przed rdzą? jaki podkład dać? powinienem dać też trochę szpachli? dzięki za cierpliwość i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Ja bym w to bardzo nie ingerował - niestety im więcej pracy włożysz tym bardziej będzie widać ingerencje - chyba że włożysz bardzo dużo pracy i pomalujesz cały element - to co innego. Jeżeli tam jest rdza to szlifować ale jeżeli nie ma rdzy to nalezy to tylko zabezpieczyć - blachy były ocynkowane wiec jest to dobre zabezpieczenie. 1 zdjęcie - nadkole, możesz nałożyć odrobine szpachli (kupisz nawet w markecie), aczkolwiek lepiej się wybrać do punktu z lakierami - dobiorą ci lakier, podkład, szpachlę i papiery do szlifowania + pastę polerską do zderzaka z 2 zdjęcia (pasta do ręcznego polerowania). Element błotnika z drugiego zdjęcie proponuje delikatnie zamaskować lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Już kiedyś prezentowałem ten filmik Ale jak nigdy tego nie robiłeś to raczej poszukaj kogoś kto się na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi