wronka94 Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mam ten sam problem, co użytkownik bartej. Miał ktoś już podobne objawy ? i jak sobie z tym poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Czasami trzeba poruszać wtyczką i poprawić kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 wtyczką dającą prąd przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 a jak odłączę tą wtyczkę i wepnę jeszcze raz, to przepustnica się nie obrazi i nie zwariuje trzymając 2 tys obrotów tak jak to było po czyszczeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Odłącz wcześniej aku to sterownik silnika tego nie "zobaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Odłączyłem aku, wyjąłem wtyczkę z przepustnicy, psiknąłem kontaktem, włożyłem, odpaliłem i bez poprawy. Na postoju po dodaniu gazu obroty przy opadaniu zawieszają się na 1100 i po chwili spadają do właściwych. Rozumiem, że aby działała ona poprawnie, to chyba już tylko adaptacja clipem została ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Nie, adaptacja to uruchomienie przepustnicy by sterowni "zobaczył" jej max i min wychylenia i nic więcej. Reszta to adaptacje, które też się kasuje i przepustnica się przyucza. Adaptacji nie da się wykonać jeśli występują błędy niewykasowane. Ja nie diagnozuję aut tak jak większość pt. bo w innych tak było i się udało, ja do auta podchodzę jak do czystej kartki,va tym bardziej gdy pojawia się komunikat że odłączono aku w celu skasowania błędów bo to często się zdarza. Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Czyli co radzisz, bo ten problem z obrotami zaczyna mnie już irytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 ...odpaliłem i bez poprawy. Na postoju po dodaniu gazu obroty przy opadaniu zawieszają się na 1100 i po chwili spadają do właściwych. Rozumiem, że aby działała ona poprawnie, to chyba już tylko adaptacja clipem została ? Na zimnym silniku po odpaleniu zawsze obroty są powyżej 1k obr/min. Po czyszczeniu przepustnicy obroty trzymają się cały czas podwyższone i nie spadają do normalnej wartość 800 obr/min (u mnie przynajmniej tak było). Ile u Ciebie trwają te podwyższone obroty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) U mnie bez różnicy czy ciepły czy zimny silnik, na luzie jak wkręcę go do np. 2 tys i puszczę gaz to obroty się zawieszają przy opadaniu na 1100 i tak powiedzmy po 10 sekundach opadają do właściwych. Co więcej czasem jak na 2 i 3 biegu puszcze gaz to obroty też się zwieszają i dopiero po kilku sekundach zaczyna hamować silnikiem. Dodam, że od czyszczenia przejechałem już jakieś 1000 km. Na samym początku też trzymał cały czas podwyższone obroty, tak jak u Ciebie. Edytowane 31 Marca 2014 przez wronka94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Panowie, miałem ten sam problem co Wy. Kupcie nową uszczelkę pod przepustnicę- kosztuje 9,XX pln w ASO- problem jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartej Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dzisiaj, umówiłem się z Kolegą Woytus i zrobiliśmy adaptacje przepustnicy a przy okazji kilka innych rzeczy i również sporo się dowiedziałem za co dziękuje Niestety nie zmieniło to sytuacji i nadal mam problem jak kolega wronka94. Ale idąc dalszymi radami jutro kupię uszczelkę, bo faktycznie za ciekawie to ona nie wyglądała, zamontuje i będę pisał jaki rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Według zaleceń Renault każdorazowe odkręcanie przepustnicy równa się nowa uszczelka. Różnica między półtoraroczna uszczelką a nową w załącznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartej Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Kupiłem i zamontowałem nowiutką uszczelkę przepustnicy, po odpaleniu samochodu niestety problem pozostał, obroty nadal się zawieszaj, po czym spadają do właściwych po kilku lub kilkunastu sekundach, a wiec w moim przypadku problem leży gdzieś indziej, tylko gdzie? A powiedzcie, czy odłączenie aku na dłużej, tak żeby się zresetował komp i później opalić i poczekać aż się wiatrak włączy i to na benzynie bez przełączania na gaz, może coś pomóc w przypadku mojego silnika?? czy to działało w jakiś innych jednostkach Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez bartej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi