Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kontrolka rezerwy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, mam pytanko gdyż nie mogę znaleźć podobnego problemu, wiekszość osób ma problem z kontrolką, bo się nie zapala, jedni mają połowe zbiornika i się zapala, a u mnie było troszkę inaczej...

Może mi ktoś konkretnie określić przy jakim stanie paliwa bądź ilu kilometrach do przejechania powinna zapalać się ta kontrolka i ile można na niej jeszcze przejechać km? (w instrukcji napisali tylko, że po zapaleniu trzeba szybko zatankować samochód) Bo miałem jakieś 130km do przejechania, wskazówka była prawie przy czerwonym polu, zgasiłem samchód, poszełem załatwiać swoje sprawy, po czym gdy wszedłem znów do auta przejechałem może z 5 km i zapaliła się kontrolka, to pojechałem szybko na stację, bo bałem się, że bd pchanie.. Po zatankowaniu kontrolka przestała się świecić. Dodam, że zgaszenie i odpalanie silnika nic nie dało.. Zdziwiło mnie jeszcze jedno, bo gdy miałem astre 3 to komputer pokazywał mi ilośc przejechania km, aż do zera, a tu gdy zapaliła się kontrolka to zamiast ilości kilometrów do przejechania była kreska..

Proszę o mała pomoc, bo dręczy mnie to trochę.

W Megane II phII komputer pokazuje ilość pozostałych kilometrów do przejechania na paliwie do momentu zapalenia się kontrolki rezerwy i wtedy też już są tylko kreski. W moim przypadku rezerwa zapala sie gdy zostaje 100 km. U ciebie pewnie jest tak samo.

No rozumiem, trochę chore są te kreski, powinno pokazywać aż do zera km, a nie kreski... Mówisz, że 100km ? chyba zapakuje karnister z 10l i sprawdzę ile przejadę na tej rezerwie, bo muszę to sprawdzić chyba sam, ale zawsze jest problem, że się zapowietrzy xd