thomson3 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam. W mojej Megi zobaczyłem dzisiaj ze po zamknięciu wszystkich drzwi podświetlenie wnętrza dalej świeci ale lekko przygasa. Pomyślałem sobie ze pewnie zwarcie gdzieś jest na stykach. Wyczyściłem wszystkie styki w drzwiach i klapie bagażnika ale lampka dalej świeci. bezpiecznik jest dobry. Druga rzecz to to, ze gdy zamknę drzwi to kontrolka od drzwi lekko przygasa ale nie całkiem;/ Wie ktoś gdzie może być zwarcie lub inny problem? nawet gdy centralnym zamkiem zamknę samochód to i tak swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dociskaj po kolei każde drzwi i klapę bagażnika przez chwile i patrz czy zgaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson3 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Próbowałem i nic. Jak odpalę Samochód i zamknę drzwi, to lampka gaśnie i ta kontrolka od drzwi tez, ale jak drzwi otworze, to zaczyna świecić się też kontrolka rezerwy paliwa. Przy zgaszonym silniku i zamknięciu drzwi lampka lekko przygaśnie ale nie całkiem. Wypiąłem krańcówki i było przygaszone, a jak podpinałem po kolei to normalnie świeciły już. A te krańcówki można wyjąc jakoś? bo tam te plastiki są i nie wiem czy nie urwę jak będę próbował wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Wtyczka R2, pod plastykami, lewego słupka A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson3 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 A czy jest jakiś schemat, gdzie mógłbym sobie zobaczyć gdzie jest wtyczka R2 i słupek A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam.Skoro światła gasną po uruchomieniu silnika, to raczej bym szukał lokalizacji modułu zwłocznego wyłączenia świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson3 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Po włączeniu normalnie gasną, ale nie wiem co jest nie tak, że jak otworze drzwi to kontrolka od rezerwy paliwa świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 A czy jest jakiś schemat, Na Downloadzie szukaj. gdzie jest wtyczka R2 i słupek A? Przecież napisałem pod plastykami, lewego słupka A Który to słupek A też powinieneś wiedzieć, to raczej nie wymaga wyjaśniania. Słupek B to środkowy słupek pomiędzy przednimi i tylnymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson3 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Pościągałem te plastiki i znalazłem chyba ta wtyczkę R2. Taka szeroka. odpiąłem ja i podświetlanie dalej świeci. Musze jeszcze sprawdzić prądy na niej ale to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi