Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Daszek przeciwsłoneczny

Gość Usuniety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w temacie - czy normalne jest, że daszek podczas składania wyraźnie strzela? Rozumiem, że te odgłosy wydaje ogranicznik, zapobiegający otworzeniu się. Czy to normalne?

Ludzie którzy jadąc ze mną składali go pierwszy raz, myśleli, że coś urwali przy tym, przez te odgłosy. ;)

Mam identycznie. Faktycznie dziwny odgłos i też się nad tym zastanawiałem. Nie wiem jak u ciebie od strony kierowcy, ale u mnie na opuszczonym chyba za bardzo opada. Tzn mógłby bardziej iść w stronę szyby. Gdzieś na forum czytałem, że może być uszkodzony ale nie mam pojęcia jak to rozgryźć. Pewnie jest troche wyrobiony w środku. Może ktoś zna domowe sposoby na lekkie podniesienie. To nie jest tak, że opada na twarz, ale.... Od strony pasażera jest wyraźnie lepiej( oczywiście także strzela przy ruszaniu) ;) stad wnioskuję, że od "mojej" strony powinno być podobnie. Gdybym nawet chciał dokupić coś lepszego to musi być z podświetlanym lusterkiem a to nie takie proste.

P.S. TomekJac

Mała uwaga. W opisie auta masz Scenic I phII a w tytule tematu megane I phII. Brakuje rocznika, ale to jak już wolisz ;)

Edytowane przez fredi

Sorry, mam scenica I ph II, widocznie za szybko zakładałem temat i stąd błąd.

Mi też troszkę opada, ale jak go poprawię to się trzyma raczej szyby. To strzelanie to chyba taki urok, a opadanie to kwestia zużycia. Patrzyłem na allegro za takimi z podświetlonym lusterkiem i można znaleźć takie. Fajna sprawa.

Na forum oraz ogólnie w necie czytałem o tym, że można naprawić daszki, ale trzeba naciąć i "wybebeszyć" środek a to już poważniejsza naprawa. :(

Z tym opadaniem to też raczej leży, ale odczucia zależne są od ustawienia fotela i naszego wzrostu. Komuś bardzo niskiemu nawet opadnięta nie będzie przeszkadzać a wyższemu już tak. Nie jestem wielkoludem, raczej średniego plus. ;)

Edytowane przez fredi