dudu Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ja się męczę dalej :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 dudu a tłumik jak wymieniali ci na nówkę to założyli taki sam jak fabryczny ? , czy co pasowało ? Bo to znaczenie przede wszystkim na dźwięk silnika , a i nawet na osiągi . troszkę w tym robie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Nie mam orginalnego tłumika Renault. Ale cały układ (oprócz kolektora) jest nowy. Wiem także że jedna z szpilek przy kolektorze jest urwana. Ale może zacznę coś robić na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bintom Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Zaczyna się przy 2800, przy 3000 jest szczyt, znika po 3200 Mam dokładnie to samo. Mam nowy cały tłumik,ale nic nie pomogło. Wymieniłem tez kolektor na używany, ale w 100% sprawny i nie popękny. Tez nic nie pomogło. W Twoim wypadku jest nie najgorzej, bo buczy Ci przy 120km/h,a mi przy 100. To jest pradkość która zawsze jezdziłem,ale musiałem zmienić swoje przyzwyczajenia,bo nie da się z tym jedzić. Teraz jeżdże 110, najgorsze jest to, że musze przebrnąć przez to 100km/h,żeby dojść do 110. Wszyscy piszą,że mają taki problem,ale nikt nie napisał czy sobie z nim poradził. Pochwalcie sie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy_mietek Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 witam, ja rówież wymieniłem cały praktycznie wydech na nowy - począwszy od kolektora wydechowego (bo był pęknięty) potem katalizator tłumik środkowy i końcowy, niby wszytsko jest spasowane dobrze ale buczy dalej w środku auta i tyle. Niestety nie udało mi się tego wyeliminować i jeżdzę tak dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Może skrzykniemy się i napiszemy do francuzów parę "miłych" słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krislodz Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam. No to udało się komuś wyeliminować denerwujący hałas w Renówce? Ludzie - ratunku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 przeniesiono Witam. Jachalem dzisiaj troche trasy, w sumie ponad 100km... Serce mojej Megi zaczyna "wyć" przy ok. 100km/h Nie są to straszne jęki ale w polączeniu z szumem opon zimowych robi sie glosno, a przynajmniej slychac wyraźną różnicę po przekroczeniu setki. Ile Wy musicie jechac żeby zaczela wyć? Temat o wyciu silnika już istnieje, następnym razem poszukaj czy już ktoś nie odpowiedział na pytanie, które chcesz zadać. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dziś się dowiedziałem jak usunąć hałas. Trzeba ....sprzedać autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 U mnie głośno się robi w granicach 140/150 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper0407 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 jak juz pisałem jest u mnie tak samo jednak udało mi się troche weliminowac ta usterke. niestety nie do konca :-( . mianowicie dokreciłem dwie sruby na łączeniu miedzy kolektorem wydechowym, a poczadkiem katalizatora. Chodzi ciszej na wolnych obrotach i troche ciszej przy 100 km/h. pozdrawiam. jak ktos cos z tym zrobi to niech pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy_mietek Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 witam, czy komuś udało się usunąć tą przykrą usterkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi