Pawel_Pl Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dziś wziąłem się za wymianę termostatu ponieważ autko długo się grzało, porozbierane wyjęte i okazuje się termostat jest sam w sobie dobry tylko dziwnym trafem uszczelka jest kawałek wyrwana i przepuszcza. tak więc udało się naprawić termostat poprzez poklejenie tej gumy na swoje miejsce na super glue :) dobre te 40zł oszczędności . Swoją drogą ciekawe dlaczego tak się stało ze starości czy jakieś ciało obce w układzie? Zdjęcia w załączniku kiepska jakość ale jest ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dokładnie to samo stało się z moim termostatem. Wymieniłem go jednak na nowy bo rozleciała się też uszczelka obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam.U mnie był inny problem.Jak kupowałem to zauważyłem że z okolicy śruby mocującej obudowę termostatu sączy się płyn.Myślałem że wystarczy dokręcić,ale nie dało rady uszczelnić.W ciągu ok.m-c ubyło ok. 3 cm.(poziom) płynu z zbiornika.Po wymontowaniu okazało się że jest wyłupana obudowa i jest pęknięta uszczelka. Samochód jest z 2000 r. a termostat 01 1999 r. i raczej przed sprzedażą nie był wymieniany bo wszystko było za bardzo brudne.Uznałem to za winę kawitacji,a jak było naprawdę to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi