Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zapaliły się 3 kontrolki- megi zgasła - olej, akumulator, stop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziś jadąc na krótkim odcinku (10km) 3km od domu padła megi. (jak w temacie). Zapaliły mi się kontrolki. Stan oleju jest ok, ostatnio było go mało ale dolałem i kilka dni jeździło się ok więc wykluczam braki. Podczas odpalania jest olej ok, temperatura też wporządku. Co mogę zrobić? Świeci się bateria chociaż jest naładowana.. Macie jakieś pomysły? Czujnik ciśnienia oleju? Czy coś więcej? Pytam tylko dlatego że w innych tematach to znalazłem (nie było tam nic o akumulatorze). I idę poszukać tego czujnika zanim ktoś odpisze, wtedy dam znać. Liczę na jakieś odpowidzi.. bo ze mnie dosyć kiepski mechanik:D

Zapaliły mi się kontrolki.

A co miało się zapalić jak silnik nie pracuje i napięcie jest pobierane z akumulatora, ciśnienia oleju nie masz bo nie pracuje pompa oleju a stop informuje, że silnik zgasł po zduszeniu go. Próbowałeś go odpalić?

Trzeba wymienić filtr paliwa?

Jeżeli jest problem z zasilaniem paliwem,to nawet wskazane.Ja u siebie jak kupiłem to wymieniałem.Jeżeli papier jest normalnie miękki to w tym moim starym filtrze był twardy.Widocznie był już dawno nie wymieniany.Sama wymiana jest prosta.Tylko musisz zwrócić uwagę jaki posiadasz.Według sklepu mogą występować dwa rodzaje.Ja posiadam taki jak na zdjęciu i jest to droższa wersja :D

thumb_hosting_zdjec_1373815253__filtr_paliwalucas.jpg

okey. Dziś spojrzę :D Dziękuję za pomoc Wam wszystkim;)

/\/\/\/\/\/\/\/\/\

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

UP@

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Dziś podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka świec żarowej... samochód zgasł.. co mogło być problemem? jednak coś tu od prądu zależy..;/

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 -Prezes