Areczek1510 Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Witam. Dziś jadąc na krótkim odcinku (10km) 3km od domu padła megi. (jak w temacie). Zapaliły mi się kontrolki. Stan oleju jest ok, ostatnio było go mało ale dolałem i kilka dni jeździło się ok więc wykluczam braki. Podczas odpalania jest olej ok, temperatura też wporządku. Co mogę zrobić? Świeci się bateria chociaż jest naładowana.. Macie jakieś pomysły? Czujnik ciśnienia oleju? Czy coś więcej? Pytam tylko dlatego że w innych tematach to znalazłem (nie było tam nic o akumulatorze). I idę poszukać tego czujnika zanim ktoś odpisze, wtedy dam znać. Liczę na jakieś odpowidzi.. bo ze mnie dosyć kiepski mechanik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Zapaliły mi się kontrolki. A co miało się zapalić jak silnik nie pracuje i napięcie jest pobierane z akumulatora, ciśnienia oleju nie masz bo nie pracuje pompa oleju a stop informuje, że silnik zgasł po zduszeniu go. Próbowałeś go odpalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek1510 Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Tak próbowałem. Z mizernym skutkiem.. nie odpala.. jakieś porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Do sprawdzenia czujnik uderzeniowy, jeżeli po wciśnięciu dalej nie będzie odpalał to podejrzewam uszkodzenie rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam.A w ogóle słychać pompkę paliwową przy próbie uruchomienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek1510 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Ogarnięte chyba^^ przedmuchałem powrót paliwa, pompkę recznie, dotankowałem się. Kontrolki zgasły. Trzeba wymienić filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Trzeba wymienić filtr paliwa? Jeżeli jest problem z zasilaniem paliwem,to nawet wskazane.Ja u siebie jak kupiłem to wymieniałem.Jeżeli papier jest normalnie miękki to w tym moim starym filtrze był twardy.Widocznie był już dawno nie wymieniany.Sama wymiana jest prosta.Tylko musisz zwrócić uwagę jaki posiadasz.Według sklepu mogą występować dwa rodzaje.Ja posiadam taki jak na zdjęciu i jest to droższa wersja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek1510 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 okey. Dziś spojrzę :D Dziękuję za pomoc Wam wszystkim;) /\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ UP@ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dziś podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka świec żarowej... samochód zgasł.. co mogło być problemem? jednak coś tu od prądu zależy..;/ Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi