mateuszek1406 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Witam. Czy mógłby mi ktoś pomóc w analizie błedów? Na początek pare faktów: -auto jezdziło dobrze czasami gdy było gorąco traciło lekko moc i trzeba bylo go dłużej kręcić gdy było rozgrzane by odpalilo. -od roku jeżdże z odpiętym zaworem EGR( gdy podpinam przy przyspieszaniu zapala się Check i auto przechodzi w tryb serwisowy..) bez niego duzo lepiej jezdziło -w sobotę w warsztacie wymieniłem rozrząd, filtr paliwa, filtr powietrza, olej, filtr oleju. -po wymianie w warsztacie podpieli zawór -gdy odebrałem je odczulem duzy spadek mocy wiec odpiąłem go znowu. -auto nadal niema mocy a powyżej 3k obr/min szarpie -odpala bez zarzutów -wczoraj pokonałem trase 100 km do pracy oprócz braku mocy i szrpania nie zauważyłem innych objawów. Wczoraj po dotarciu na miejsce postanowiłem sprawdzić czy niema błędów za pomocą DDT 2000. Poniżej zamieszczam błędy jakie mi wyświetlił program. Chciałbym prosić o pomoc w analizie tych błedów i radę co mogło się stać. Podejrzewam: -przesunięty rozrząd -zapchany katalizator -awaria turbiny:( Failures_2013-07-14T19-12.xml Failures_2013-07-14T19-12.html Edytowane 15 Lipca 2013 przez mateuszek1406 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Sprawdź przepływomierz i potencjometr pedału gazu. Poszukaj na forum bo jest mase tematów o tym problemie i nie ma sensu tego przepisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 2 błędy od przepływomierza - ilość powietrza oraz temperatura powietrza. Sprawdź podłączenie przepływki. 1 błąd od EGRu - jest odłączony więc tak ma być. 1 błąd od elektrozaworu sterującego turbosprężarką. Sprawdź podłączenie zaworku elektryka+podciśneinie. Powinien brzęczeć na odpalonym silniku. Dolny wężyk do pompki vacuum górny do gruszki turbo. Jeśli nie miałeś tego wcześniej to możliwe ze serwis coś spierdzielił lub podmienił...... W razie dodatkowych pytań pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi