megane1997 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Witam !!!!! po przekopaniu całego forum i zastosowaniu się do porad nic nie pomogło dlatego zakładam nowy temat . A więc tak padła mi skrzynia wjechałem do garażu i za czołem wydobycie silnika i skrzyni. Po wyjęciu skrzyni i wymianie jej i połączeniu wszystkie wymyłem cały silnik z oleju i komorę silnikową , po zamontowaniu całości w aucie i podpięciu wszystkiego niestety nie odpaliła:(. A teraz objawy pykający przekaźnik równomiernie z pompą paliwa i brak iskry, 1. więc wyczyściłem wszystkie kostki i dalej nic. 2. po naciśnięciu czujnika zderzeniowego słychać jak coś się odzywa przy silniku, a po puszczeniu z powrotem to samo więc próba odpalania była z czujnikiem bez czujnika i na krótko efektu brak, 3. więc kolej na zmianę przekaźnika dalej nic 4. wiec styki bezpieczników wyczyściłem (te przy aku też) efektu brak 5. masa na krótko od akumulatora do silnika nic 6. masa na krótko od akumulatora do kabelka który jest w okolicach silnika też nic dowiedziałem się że masa sterownika może być problemem ale gdzie ona jest może ktoś wie ???? i powie Czekam na odpowiedzi proszę pisać ile wiecie autko mam na podwórku u babci a teraz urlop i jadę pomóc w budowie wiec nie będę mógł sprawdzać na bieżąco (Za wszelkie błędy przepraszam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 A jak ma się immo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane1997 Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Tak jak zwykle czyli po otwarciu lampka gaśnie a podczas proby zapalenia jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Odłącz aku na jakieś 10 min i sprawdź czy odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane1997 Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Też i nic Dodano: 22 lip 2013 - 23:20 Może inne propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 ASO, jakiś ogarnięty serwis i pod kompa podłączyć. Więcej już mi nie przychodzi do głowy. Ewentualnie jak masz pod ręką, podmień pykający przekaźnik - wiesz chociaż który to dokładnie? Zawsze można by zobaczyć na schematach za co odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane1997 Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Przekaznik wymienialem i nic a on puka równomiernie z pompą więc odpowiada za nią i za iskry jeszcze najprawdopodobniej Dodano: 23 lip 2013 - 11:45 Jakiś program może do diagnostyki znajdę na forum?? Edytowane 23 Lipca 2013 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Masz problem z czujnikiem wału.Po włączeniu zapłonu przekaźnik jest uruchamiany na 2 sekundy aby pod pompować paliwo .Następnie podczas obracania się wału (praca rozrusznika)impuls z wału trafia do komputera silnika i ten uruchamia przekaźnik do czasu jak długo kręci się silnik.Może źle go przykręciłeś ,albo nie kontaktuje wtyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi