Kedar Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Witam Zauważyłem że po wymianie oleju i filtru oleju (nic innego nie zmieniałem) wzrosło mi spalanie oleju jadac przy stalej pretkosci i obrotach spalanie wzroslo mi 2-wu ktornie. Jesli macie jakis pomysl to bardzo dziekuje za odpowiedz. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Spalanie oleju? Czy paliwa? Z jakiego na jaki zmieniłeś olej ? Żadnych informacji i co? Mamy wróżyć z... oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Nie cieknie Ci z kurka oleju spod spodu? Może gwint objechany, albo uszczelki nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedar Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 sorki za braki wzroslo mi spalanie paliwa a olej mam pulsyntetyk 10w-40 mialem taki sam tylko ze orlenowski a teraz mam shela i nie zauwazylem zadnych wyciekow Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia :) P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Kedar - pojeżdzij chwilę i zweryfikuj raz jeszcze (tylko nie na chwilowym spalaniu a na średnim) spalanie 2 razy większe jest możliwe tylko wtedy jak Ci ktos paliwo podkrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedar Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 jechalem teraz do gdanska i wyszlo mi ponad 8 litrow na 100 km Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 a wcześniej paliła 4? To spalanie to wynik z komputera czy przeliczone z tankowania? Przetestuj jeszcze chwilę (notuj na kartce przepieg tankowanie) w tym drugim przypadku może to być kwestia dystrybutora jeden wcześniej odbił i byłeś zadowolony bo spaliła mniej, drugi odbił normalnie i braki z pierwszego poszły na konto drugiego przejazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedar Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 tankowalem po sam korek . teraz jechalem do gdanska i w jedna strone bez klimatyzacji z pretkoscia 100 kkm/h po obliczeniach wyszlo mi ze spalil mi 8 litrow na 100 km( sprawdzalem po 100 km i po 300) a w drodze powrodnej zatankowalem do pelna bak ( po wczesniejszym wyjezdzeniu) i z klimatyzacja i pretkoscia 100-120km/h spalanie bylo prawidlowe czyli z klimatyzacja wyszlo mi ok 7 l Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki ... i pasek leci P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi