Danielossss Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 A czy przy nieudanym zamknięciu słyszysz siłowniki w drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edbajtel Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 siłowniki słychać, sprawdze czy w tych drzwiach pasażera też słychać? a jeśli nie słychać to???wymiana czy może jakieś smarowanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Zdjęcie tapicerki, sprawdzenie połączeń (kable, cięgna), czyszczenie, a potem smarowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edbajtel Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 smarowanko np WD40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Osobiście WD40 używam do oczyszczania mechanizmu z syfów. Potem przedmu[ciach]ę sprężonym powietrzem i smaruję markowym smarem (mam akurat Hilti), ale będą dobre też inne. Kiedyś używałem takiego do urządzeń precyzyjnych w postaci maści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edbajtel Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucifersam Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 A ja, jak mozna mam takie pytanko. Jestem od kilku tygodni wlascicielem Megane 1,4 RN z 96 roku. problem polega na tym, ze poprzedni wlasciciel powiedzial tylko o zepsutym zamku centralnym, ale nic wiecej - czyli co i jak to naprawic. chodzi o to, ze miga mi czerwona dioda - niezaleznie czy samochod jest wlaczony, czy wylaczony. moge ja wylaczyc tylko jak samochod jest na chodzie wciskajac guzik (ten z kluczem) i po kilku sek. jest 'pykniecie' i dioda gasnie. ale zamek w dzrzwiach sie nie zamyka. kluczem moge zamknac tylko drzwi od kierowcy. reszte musze 'recznie'. czy ktos wie, co tak dokladnie sie dzieje i czy mozna to naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Ja bym sprawdzał po kolei mechanizmy w drzwiach i przy okazji przeczyścił. Czy zamek centralny masz fabryczny (pilot razem z kluczykiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucifersam Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 No wlasnie z tym kluczykiem to dziwna sprawa. na 99% nie posiada zadnego pilota. czyli taki zwykly najzwyklejszy.... ps) jest jeszcze jedna sprawa: czy ktos wie, jak 'silniczek krokowy' przetlumaczyc na angielski. stalo sie tak, ze mieszkam sobie w polnocnej irlandii i mam zamiar wybrac sie do serwisu z powodu plywajacych obrotow. na forum wyczytalem, ze moze to byc wina wspomnianego wyzej silniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi_nh Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Renault Megane Classic rok 97 sprowadzony z Austrii , centralny przy kluczyku - brak jakichkolwiek sygnałów zarówno podczas otwierania jak i zamykania. Widze że podzielone są reakcje CZ użytkowników Meganek ale jak ma być naprawde pozostaje nadal tajemnicą poliszynela :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Zdjęcie tapicerki, sprawdzenie połączeń (kable, cięgna), czyszczenie, a potem smarowanko. Witam wszystkich Chciałbym nawiązać do tego zdejmowania tapicerki. Mianowicie ostatnio postanowiłem to zrobić w prawych tylnych drzwiach (oczywiście był powód - cz. tam tylko czasami "zaskakuje"). Wykręciłem 4 śruby i byłem przekonany że pójdzie lekko, natomiast okazało się że to chyba nie wszystko co należało zrobić. Nie chciałbym czegoś połamać dlatego wcześniej wolę zapytać: czy są tam jakieś zaczepy, które należałoby inteligentnie otworzyć? czy może ten cały plastik jest do drzwi przyklejony jakimś klejem(?) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 robiłem kiedyś manuala z rozbierania drzwi - wystarczy trochę w forum pogrzebać http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=169...ighlight=manual btw. to mój 1000 post :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 wielkie dzięki bronius muszę powiedzieć, że dostałem to jak na dłoni :roll: (następnym razem włożę więcej wysiłku w szukanie) i dodam, że dobra robota z tym pdf'em ps. to był twój 1000czny a mój pierwszy post... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhh Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam !! Szukałem na forum ale nie znalazłem - mianowicie kilka dni temu w czasie mrozów -15,-20C megana przestała reagować na sygnał z kluczyka (radiowy), dodam, że centralny działa jak zamykam z kabiny ale z kluczyka nic. Baterie raczej wykluczam bo dioda na kluczyku świeci normalnie, wcześniej nie miałem żadnych problemow z centralnym. Czy może zamarzł jakiś przekaźnik od odbierania sygnału z kluczyka ?? Jeśli tak to gdzie go szukać ?? Dodano: 22 lut 2012 - 21:51 Już jestem po naprawie :l: Kluczyk na mrozie się rozkodował a pan z Cmentarnej w Bydgoszczy poradził mi przez telefon co zrobić i działa. Koszt 0 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Pewnie masz rok 1998 :l: tu kodowanie jest łatwe. W moim kod jest 8 cyfrowy i wprowadzany z kompa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi