Zorbas Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Auto zaczęło mi drgać przy niskich obrotach. Także gdy jest na luzie. Objawia się to w całym samochodzie, ale najbardziej drga dźwignia skrzyni biegów i pedały. Gdy tylko obroty przekroczą 1,5-2 tys. wszystko wraca do normy. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną? Autko to Renault Megane 1.6 benzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 łapy/poduszki mocujace silnik... :shock:, albo pracuja Ci np tylko 3 cylindry - usterka charakterystyczna gdy padaja seryjne cewki zapłonowe (ale wtedy czujesz spadek mocy ) albo jest po prostu zimno.... przyczyn moze byc wiele. Zdefniuj prosze dokładniej problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zorbas Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ciężko dokładniej zdefiniować: drży nawet na luzie, na dwójce trzeba mieć z 3 tys. obrotów, żeby chodził znośnie, jak ruszam to też muszę gazować, żeby nie zgasł. Jeśli chodzi o spadek mocy to ciężko stwierdzić bo ogólnie ciężko się jeździ Zachowuje się cały czas tak jak samochód który jest na zbyt niskim biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 pewnie któraś z poduszek ma dosyć, może świece -mnóstwo może być przyczyn, ale zacząłbym od poduszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zorbas Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Mogę dodać, że autko w trakcie jazdy bez powodu przyspiesza lub zwalnia. Ktoś powiedział mi, że może to być uszczelka pod głowicą - co o tym myślicie? Niestety, ale dopiero po świętach będę miał czas się za niego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi