waldi11 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Mam nastepujące pytanie. W środę byłem na przeglądzie moją meganką, niby wszystko ok tylko mechanik powiedział że mma do wymiany sworzen wachacza. Zbagatelizowałem sprawę a teraz czytam w necie, że może się to skończyc ciężkim wypadkiem w przypadku jego urwania. Czy naprawdę jest to aż tak niebezpieczne. :D Jutro chciałbym przejechać ok 200 km i mam pewne obawy. Czy można poczekać z wymianą? Regulamin pkt. 5.7 -Prezes Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 NIE :D Wymieniaj od razu. Jak Ci wypadnie swożeń to odjedzie koło w bok. Po co ryzykować za parę złotych. Wymiana swożnia to dosłownie 15 minut. Zobacz tylko jakie masz śruby na zwożniu. Są dwa rodzaje M10 i M12. Nie warto ryzykować za 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi11 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Ok ale dlaczego w takim przypadku mechanik podbił mi przegląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Pewnei dostał tyle łapówek i z przyzwyczajenia podbił przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Pewnei dostał tyle łapówek Witam.Kto daje ten wie :D Pewnie jest jeszcze w takim stanie że pozwala na "tym czasową"jazdę.Nie sądzę żeby "diagnostyk" się podkładał ryzykując czyimś życiem.Najlepiej należało się zapytać "diagnostyka",na ile jest bezpieczna dalsza jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Jak jest luz to nie jest bezpieczna. Za takie coś powinni zabierać uprawnienia i zamykać takie stacje kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi