dog457 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam! Od kilku dni Megana 1.9 dci 2004r. sprawia problemy w czasie odpalania.. Byłem u elektryka, ale stwierdził, że świeca żarowa jest spalona i trzeba wymienić. Wymieniłem na taką jaka była - champion CH 184. Jakie są objawy? - wkładam kartę, naciskam, sprzęgło i/lub hamulec nożny, następnie wciskam przycisk START i wyskakuje komunikat OIL OK i nie odpala.. Po kilku próbach włącza sie kontrolka od świec żarowych i autko odpala bez problemu.. Czy miał ktoś podobny problem lub wie co jest przyczyna tego zjawiska? Czy można samemu je zdiagnozować? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkarolek Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 nie wiem czy dużo Ci to pomoże, ale brat mam Lagune z 1.9dCi 130K - miał swego czasu problemy z odpalaniem (samochód długo odpalał), pojechał do serwisu i diagnoza była mało przyjemna - padnięty jeden z wtryskiwaczy, po wymianie wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dog457 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam ponownie. Doszedłem do tego, co jest przyczyną nieodpalania: dopóki nie załączy się kontrolka silnika (komputera) auto nie odpala. Dopiero po kilku próbach naciśnięcia START/STOP auto odpala bez problemu. Czego jest to objawem? Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi