Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z odpaleniem, zeruje licznik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie znam dokładnie Waszego forum bo osobiście jestem członkiem klubu RLKP i sam też jeżdżę Laguną.

xxxxxxxxxxxxxxx

Ale piszę u Was bo mam problem a autem od mojej siostry.

MEGANE 1 PH 1 1,6 8v sama benzyna

xxxxxxxxxxxxxxx

Problem polega na tym, że czasami podczas jazdy (ale bardzo sporadycznie) auto gaśnie i jest problem z odpaleniem. Przy próbie odpalenia zeruje się licznik km dziennych oraz chyba przy okazji zegarek.

Problem czasami pojawia się też po normalnym zatrzymaniu i zgaszeniu autka.

xxxxxxxxxxxxxxx

Przeczyściłem klemy na akumulatorze. Myślałem że immo się blokuje ale to nie to. I obojętnie który kluczyk użyjemy normalnie rozbraja się i normalnie jeździ. Tylko właśnie sporadycznie takie coś się dzieje.

xxxxxxxxxxxxxxx

Czy ktoś spotkał się z czymś takim?

Gdzie szukać przyczyny i co posprawdzać?

Regulamin pkt. 5.9 - Enter - damiar

Edytowane przez damiar

W silniku przejrzane dosłownie wszystko, łącznie z taśmą masy.

Na podszybiu to akumulator ma wyczyszczone klemy i jest. Reszta kabli to w sumie wtyczki z wiatraka od nawiewu. Autko ma klimę to na podszybiu jest dość ciasno. Jest tam jeszcze coś??

Jeszcze moje podejrzenia są na rozrusznik. Nie kręci jak w każdym aucie tylko słychać że już się męczy i jęczy ale kręci. I zastawiam się czy czasem w pewnym momencie albo robi się w nim zwarcie albo stawia tak duży opór (co za tym idzie pobór prądu idzie bardzo wysoko), że na ułamek chwili brakuje prądu i przez to zeruje się wszystko i potem na nowo trzeba rozbroić immo i odpalić...

cięcie

xxxxxxxxxxxxxxx

I myślisz, że to też może mieć taki powód? Rozrusznik będzie tak śmiesznie kręcił?

xxxxxxxxxxxxxxx

Kurczę będzie autko u mnie na warsztacie na wymianę gumek stabilizatora to wezmę aku podmienię i zobaczę co i jak

Regulamin pkt.

5.9 - Enter

5.13 - cytowanie - damiar

Edytowane przez damiar