cetus_xx Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Witam :) Mam pytanie czy na pierwsze auto warto wybrać Megankę? Znalazłem w "okolicy" ogłoszenie: Megane STAN BDB Wiem, że troche mało informacji o niej jest, ale jutro będę się kontaktował z ogłoszeniodawcą po jakieś szczegóły. O co prócz przebiegu się dowiedzieć? Inrtygują mnie jeszcze te widoczne na zdjęciu pod maską kawałki taśmy klejącej. Co jest nią zaklejone i czy w ogóle jest sens zaprzątać sobie tym głowę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Edytowane 25 Września 2013 przez cetus_xx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Taśma są uszczelnione przewody doprowadzające ciepłe i zimne powietrze do filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cetus_xx Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Czyli to nic poważnego? :) Auto ma przejechane 350tys. Ponoć jest w stałym użytku i nic nie trzeba przy nim robić aby jeździło. Czy ten silnik ma szanse jeszcze pojeździć, czy lepiej szukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy77 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Inrtygują mnie jeszcze te widoczne na zdjęciu pod maską kawałki taśmy klejącej. Co jest nią zaklejone i czy w ogóle jest sens zaprzątać sobie tym głowę? Te węże po tylu latach mają prawo się rozsypać. Za parę złotych da się coś dobrać.Przerabiałem to też u siebie. Po za tym sprawdź silnik czy nie kopci, czy nic w nim nie puka, czy ładnie wkręca się na obroty, zobacz czy po zdjęciu korka nie rzyga olejem oraz powąchaj (oczywiście po zgaszeniu auta)czy nie śmierdzi spalenizną; zdrowy silniczek wręcz pachnie, koniecznie sprawdź tylną belkę( koła tylne powinny stać prosto a nie tak / \ i nie powinno nic stukać na nierównościach), sprawdź też auto pod kątem ewentualnej rdzy (progi, nadkola tył, i te miejsca w których unosi się auto podnośnikiem), sprawdź szyby czy z tego samego rocznika. Edytowane 26 Września 2013 przez Lysy77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cetus_xx Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Dzięki za informacje Napewno skorzystam z tych porad Pozostaje jednak jedno pytanie... Czy po 350tys to auto jest w stanie jeszcze przynajmniej rok pojeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Spokojnie przejeździsz rok, a nawet więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy77 Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Pozostaje jednak jedno pytanie... Czy po 350tys to auto jest w stanie jeszcze przynajmniej rok pojeździć? Skoro przejechała już 350 tysi a silnik nie wydaje jakiś tam niepokojących odgłosów to pewnie i te kilka tysięcy przez rok zrobi. Edytowane 27 Września 2013 przez Lysy77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi