Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane I 2002 prośba o wycene

pies666

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Czy moglibyście mi orientacyjnie wycenić Megane I rocznik 2002? Wersja 1.4 16V, lakier metalic.

<><><><><><><><><><>><><><><>

Od razu napisze, ze nie jest to samochod taki jak w 99% ogłoszeń na allegro czyli szrot z Niemiec.

Samochód jest od kupna w salonie w rodzinie - nie miał nigdy innego właściciela.

Nigdy nie miał wypadku. Jedyna rzecz, która mu sie przytrafiła to najechanie progiem na krawężnik i jego zarysowanie (oczywiście naprawione).

Samochód ma przejechane dokładnie 135tys km. Mogę dać pisemną gwarancję na niekręcony licznik i bezwypadkowość. Rozrząd wymieniany niecałe 10tys km temu.

Wszystkie części oryginalne - jedyne co nie jest tak jak fabryka dała to:

-wspomniany rozrząd

-wymienione dwa przednie łączniki stabilizatora

-poduszka silnika

-tarcze i klocki

-żarówki

-cewki zapłonowe

-płyny

I to chyba tyle:) Jednym słowem tylko to co się zużywa. Na Allegro jest mnóstwo szrotu - 75% to ogłoszenia "dopiero co sprowadzony z DE" i ciężko jest mi wycenić mój samochód. Dla większości jest to to samo co cała reszta na allegro a dla mnie samochód, który nigdy się nie zepsuł, nigdy nie miał przygód itd.

Nie wiem czy ktoś jeszcze na to patrzy, większość kupujących kieruje się pewnie cena ale autko naprawdę nigdy mnie nie zawiodło - czas jednakże na coś nowego - zapewne Megane III. Najchętniej zostawiłbym w rodzinie ale nie ma komu sprzedać.

W komplecie opony letnie (kupione w zeszłym roku) + zimówki kilkuletnie. Dwa kluczyki, jakieś tam książeczki, które dostaliśmy przy kupnie, koło zapasowe. Na pewno mam też gdzieś papiery kupna w 2002 roku.

Jeśli o czymś zapomniałem to oczywiście dopisze. Stan samochodu naprawdę bardzo dobry, żadnej rdzy itd. Są jakieś dwie malutkie ryski powstałe na parkingu - nie robiłem tego bo raz, że prawie nie widać a dwa - zaraz by przyszedł ktoś mierzyć lakier i kto by uwierzył, że odmalowałem ryski a nie jakaś wgniotę.

PS. w wyborze prefiksu tematu jest ph1 i ph2 - to oznacza model sprzed i po liftingu?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76

Edytowane przez aston76