Marcinescu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam, niedawno zakupiłem scenicII i powoli wymieniam wszystko co eksploatacyjne. Nie wiem jedynie jak się obchodzić ze wspomaganiem kierownicy. Czy jest tam jakiś olej lub płyn do wymiany, co ile się go wymienia no i jak eksploatować żeby nie jeździć za często po serwisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Nie ma tam czasami elektrycznego wspomagania jak w megane II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Teraz to mi zabiłeś ćwieka Koledzy Scenic-owcy proszę o podpowiedź :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 W scenic II jest wspomaganie elektryczne tak jak w Megane II. Wiadomość potwierdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Czy wymaga jakiejś specjalnej uwagi albo obsługi ? jest tam jakiś olej do wymiany czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ciesz się żebyś nie musiał mu poświęcać uwagi A tak na poważnie to jest tam silnik elektryczny, który wspomaga kręcenie kierownicą, dlatego jak jedziesz wolno to wspomaganie działa mocniej (czyli kierownica pracuje lżej) a jak jedziesz szybko to kierownica pracuje ciężej. Nic tam nie musisz wymieniać nie ma w tym układzie żadnego płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Czyli pracuje zerojedynkowo - albo działa albo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l_ukasz Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 nie pracuje zmiennie w zależności prędkości. przetwornik C/A steruje napięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Oczywiście masz rację Tak wiem Żartem chodziło mi o to, że dopóki jest sprawny to jest ok i nic nie trzeba robić a jak padnie to wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.P Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Cześć, Może po pewnym czasie macie jakieś doświadczenia związane właśnie z wymianą Wczoraj moja elektryka wspomagania przestała działać (przynajmniej częściowo) Wspomaganie działa, jednak nie zmienia swojej siły w zależności od prędkości jazdy (przy niskich prędkościach nie kręci już się tak lekko)... Proszę o podpowiedź co mogło się zepsuć Może ktoś z Was miał podobną usterkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi