D.K. Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Ostatnio chciałem dodać trochę elegancji w moim Scenicu i kupiłem sobie klamki wewnętrzne z chromowanym uchwytem (oryginalne z Megane I ph2). Niestety nie miałem okazji wcześniej rozbierać moich drzwi i okazało się, że nowe klamki są dostosowane do innego rodzaju cięgna niż moje. U mnie jest zakrzywiony drut a te nowe muszą mieć coś w stylu mocowania linki hamulcowej w rowerze. Samych uchwytów również nie da się wymienić, ponieważ mają inny otwór do montowania w obudowie. Proszę o informację czy jest jakaś możliwość dopasowania nowych klamek do mojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Przy czarnych, plastikowych jest taka możliwość, jednak przeróbka jest bardziej skomplikowania jak się to wydaje i pracochłonna. Rzeźba po prostu ale efekt jest osiągalny. Sam takie klamki z PH II przerabiałem do sceniola I PH I jakiego posiadałem, z powody wyłamanych gniazd na śruby mocujące. Niestety nie zostały zabudowane bo sceniol zmienił wlaściciela po stłuczce. Tym samym 2 przerobione klamki mi zostały. Zastanawiając się jak z Twojej sytuacji wybrnąć by nie kombinować za bardzo, to chyba najlepiej dokupić jeszcze zamki z PH II z linkami i te też podmienić. Sprawdź jednak najpierw połaczenie z klamkami zewnętrznymi czy pasuje, a także wtyki od siłowników centralnego zamka. Edytowane 19 Października 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi