rafik39 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam, potrzebuję pilnej pomocy, ok 4 godzin temu przyjechałem do domu, zgasiłem auto, teraz wsiadam i nie chce odpalić, kręci rozrusznikiem, kontrolki gasną normalnie. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki są dobre, zastanawia mnie tylko ,że jak zdjąłem przewód paliwa od pompy to nie ma paliwa nawet wtym przewodzie między pompą a filtrem pusto, gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Albo nie masz paliwa albo pompa padła w zbiorniku (jeśli ma taką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik39 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Paliwa jest pół zbiornika, myślę jeszcze gdzie jest jakiś bezpiecznik lub przekaźnik od pompy bo po przekręceniu kluczyka nie słychać żeby pracowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Sprawdź czy dochodzi prąd do wtyczki pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik39 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 ok dzięki rano sprawdzę a który to jest przekaźnik od pompy? Dodano: 27 paź 2013 - 17:51 Napięcie do pompy dochodzi na kostce jest 12 V, paliwo nie ma w rurce od filtra do pompy, po przekręceniu kluczyka gasną kontrolki SERV i IMMO jak zawsze oprócz kontrolki STOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahles Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Witam serdecznie. Mam problem od miesiąca z odpaleniem megii 99r Już opisuje problem: Np po nocy wsiadam w auto ,odpala pięknie od pierwszego strzału:) Przejade kilka km. np idąc w tym czasie na zakupy. Wracam po 40min i mam problem z odpaleniem..kreci wzorowo ale nie chcę zaskoczyć dopiero po kilku 3,5 nie raz osmiu razach zaskakuje dopiero i pali . Co może być tego przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fusz123 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam Kolego 'rafik39' spróbuj uderzyć lekko pompę paliwa drewnianą listwą z góry, bo może być tak że masz pompę do wymiany, ponieważ jest wniej podobno wirniczek który tłoczy paliwo do układu i on się zacina i nie tłoczy. Mam ten sam problem i tak go właśnie rozwiązuje :unsure: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi