Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Podgrzewanie przednich foteli.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem że nie działają podgrzewane fotele tzn przyciski zapalają się na pomaranczowo lecz fotele nie grzeją i mam wrazenie ze nie mają zasilania bo gdy wlaczam podgrzewanie tylnej szyby to obroty silnika lekko się zwiększają a gdy włączam podgrzewanie foteli nie ma żadnej reakcji, dotyczy to obu foteli. Gdzie ewentualnie mógłbym sprawdzić czy jest wszystko podłączone lub zepsute? pod siedzeniam wszystko jest podłączone.

• 2 tygodnie później...

Zrezygnowałem z zeszłorocznego planu zakładania mat pod tapicerkę, potrzebuję doraźnego rozwiązania na kilka tygodni, tzn. maty grzewczej nakładanej na fotel - używa ktoś takich mat, możecie polecić, które warto, albo chociaż których się wystrzegać. Bo w sieci tego mnóstwo, ale 90% pewnie nie warte złamanego grosza...

Edycja (14.01.2014):

Matę kupiłem na znanym portalu aukcyjnym. Wrzucam opinię - może komuś się przyda.

Cena 40zł + przesyłka.

Wg. opisu z aukcji: Mata grzewcza 12V, moc 48W. "Mata niemieckiej firmy FILMER".

Po miesiącu użytkowania:

-jeszcze działa,

-nagrzewa się dość szybko, a moc grzania jest wystarczająca nawet przy ustawieniu przełącznika (Hi/Low) na "Low" (ale grzeje znacznie wolniej i słabiej niż rozwiązania fabryczne montowane pod tapicerką, z jakimi się zetknąłem np. w VW Passacie),

-jakość wykonania w miarę dobra (jak za tą cenę), po miesiącu użytkowania materiał siedziska się trochę wyciągnął i pofałdował, ale poza wrażeniami estetycznymi jest ok.

Reasumując - za te pieniądze jak wytrzyma cały sezon zimowy, to będę zadowolony, a jak dotrwa do następnego sezonu, to będzie super... ;)

Mogę polecić osobom poszukującym taniego, doraźnego rozwiązania.

Nie chcę robić reklamy, więc nie podaję linków i nazwy sprzedającego, ale powyższy opis wystarczy do znalezienia tej samej maty.

Edytowane przez Kambol