Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

immo megane coupe

Rekomendowane odpowiedzi

witam, od kilku dni ciężko otwiera mi sie moja megi z pilota.(dodam że to jedyna forma otwierania tego auta gdy takie nabyłem )więc myslałem ze to baterie wymieniłem je i nadal cieżko otwiera immo . wziąłem zdjąlem obudowe obok lampki ,rozpiąłem kostke i zapiąłem od nowa. Poźniej zrobiłem tak jak gdzieś wyczytalem, że mam nacisnąć kluczyk i trzymac 10 sek. Czasami otwiera sie sie za kazdym razem pod rząd a po pół h nie mogę jej znów otworzyć. Proszę o porady .przy kupnie nawet z 1.5 mogłem otworzyc pilotem a teraz odmawia ..( dodam żę owa sytuacja stała się z dnia na dzień, czyżby jakieś zwarcie w układzie ? sprawdzałem również aparatem w telefonie i kluczyk wysyła sygnał

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.7 - logika wypowiedzi Aston76

Edytowane przez floron777

wysuszylem delikatnie na letnim grzejniku odbiornik i juz wgl nie działa,pewnie to bd ta przyczyna moglbym prosić o informację ile takie cudo możz być warte bo nie chce przepłacić na szrocie. BO do tego co j pojade lubią żenić ludzi tym bardziej,jak zobaczą mlodego człowieka.Merkaba czyli jak kupie inny od razu będzie działać?

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.7 - logika wypowiedzi

Kolego pisz normalnymi zadaniami, z polskimi znakami, ciężko się czyta Twoje posty. Czas na poprawę 48h. Krzychu

Edytowane przez Krzychu
Brak polskich znaków

wiesz napewno mi sie wydaje że to odbiornik ponieważ 2 razy mi go zalało przez antene teraz już jest szczelne ale widocznie po dłuższym Czasie padło

Dodano: 08 sty 2014 - 12:52

witam od scenika tez bd pasować musi być ten sam silnik? jak to z tym jest bo bylem na kilku szrotach i nie mają .

Dodano: 08 sty 2014 - 15:20

kupiłem dziś nowa płytke do odbiornika i imo nie działa załamka a auto potrzebne jak tlen...

Dodano: 08 sty 2014 - 16:02

jest troszkę wilgotno przy akumulatorze bo maske miałem otwartą ma to jakiś wpływ. mam to wysuszyć?

Dodano: 08 sty 2014 - 17:45

i wyszło tak ,że elektryk do którego scholowalem auto powiedział, że na pewno to skrzynka padła chory koszt naprawy ,wiec przeprogramuje mój sterownik i bd dzialal imo na moim alarmie .czy to dobry pomysł?

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

ok po koleji więc: przestal mi działać imobilajzer ,który był jedynym otwarciem auta. kiedyś przez antenę 2 razy mi przeciekło w miejscu gdzie jest odbiornik ima . Ostatnio zaczął przerywać z otwieraniem auta bardzo się zdziwiłem, ponieważ rok temu wymienialem baterie ,dodam ze gdy ją kupiłem to jeździłem 2.5 roku bez zmiany baterii .Później mi padły i minał ponad rok do teraz i nigdy nie było problemu z otwarciem auta, nawet byłem zdziwiony bo moglem ja otwierać z dalekiej odległości . postanowiłem wymienić baterie, po wymianie działał ale nadal słabo po 3-4 dniach zaczął bardzo słabo otwierać .aż przed wczoraj kulminacja i nie działał wogóle auto unieruchomione . pcczytalem na forum ze to moze byc odbiornik imo szukłem dwa dni , znalazlem piękny normalnie nówka zakładam i nic sie nie zmieniło .nie działa .traciłem nadzieje ponieważ potrzebuje auta bo jestem studentem i straciłem pracę ,szukam jej i auto jak ręka .więc zadzwoniłem do szwagra i zaprowadziłem do elektryka najlepszego w okolicy i do tego taniego,co wydawało by się ze nie możliwe .mowię o całej sytuacji a on nie ma co ruszac tego masz podczerwień za duże koszta naprawy gdy zajrzał i spojrzał na skrzynke bezpieczników . spojrzał ze mam nie fabryczny alarm i mówi zrobię ci na pilota od alarmu. wyjął sterownik , i odesłał do domu kazał przyjść jutro i będzie zrobione.

czy dobrze zrobiłem , dodam że jestem z tych osób która lubi miec to co fabryka stworzyła i zachowane w oryginale!!! tym bardziej że potrebuje zmienić autko na większe i nie wiem jak ktoś obcy bd się na to spogladał nie znając tego problemu jakim jest immo w reno i że predzej czy później i tak padnie .mam nowy odbiornik i znam się trochę na mechanice i wiem że sprawa do uratowania bo on tylko inaczej zaprogramował sterownik co o tym sądzicie ??.dziekuje za rprzeczytanie pozdrawiam

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki Aston76

Edytowane przez aston76

Pytałem czy jeszcze coś nie działało oprócz centrala i imo .

Z tego co napisałeś zrozumiałem że podepnie ci centralkę radiową z pilotem w miejsce sterownika na podczerwień .

I będziesz wtedy otwierał centralny nowym pilotem radiowym , i rozbrajał imo .

Jeżeli tak by dało rade ten problem rozwiązać było by super . Do tej pory chyba nikomu w ten sposób skutecznie się nie

udało rozbrajać imo , chociaż logiczne to jest . Czekam z nie cierpliwością na efekty .

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 - Enter

P_r_z_e_m_o

przestal mi działać imobilajzer

Immobilizer nie służy do otwierania samochodu, jest to zabezpieczenie przed "nieautoryzowanym" uruchomieniem silnika.

w miejscu gdzie jest odbiornik im

"Odbiornik" immobilizera znajduje się w stacyjce, a właściwie na niej, w postaci anteny,drutu nawiniętego na stacyjce, połączonej z UHC

Mylisz kolego wszystko. Padł Ci odbiornik IR w samochodzie, ta płytka nad lusterkiem, lub papa powiedziała dioda IR w pilocie, czasami świeci, ale sygnał jest na tyle słaby że nie dociera do odbiornika.

PS

Przeczytaj jeszcze raz to co napiłeś w swoich postach, są tak chaotycznie i pisane jakiś dziwnym językiem, że nie bardzo wiadomo o co chodzi.

Popraw je! Ktoś kto będzie to czytał będzie miał problem ze zrozumieniem o co właściwie chodzi.

Pytałem czy jeszcze coś nie działało oprócz centrala i imo .

Jaka wypowiedź takie zrozumienie problemu :) Wg. mnie kolega floron777 nigdzie nie pisze, że nie może odpalić silnika, tylko że nie może otworzyć samochodu.

Do tej pory chyba nikomu w ten sposób skutecznie się nie

Polecam poczytać forum.

problem polegał na tym że nie mogłem otworzyć auta i go odpalić to było jedyne otwarice tego auta.

Dodano: 09 sty 2014 - 14:57

jak ouwierałem pilotem to od razu imo sie odblokowywał i auto otwierało siłowniki od drzwi . i lipa wyszła odłączył imo :) a tego nie chcialem, mial zrobić żebym pilotem od alarmu otwierał radiowo .jaki jest koszt zrobienia tego imo na radiowke , co mi bedzie potrzebne i czy zostawić tak jak teraz? i jaki koszt oczywiscie był by takiej zabawy.generalnie imo przestał działać z dnia na dzień jest odłaczony ale bebechy sa w aucie ,przeprogramowany sterownik koszt 100 zl otwiera sie z pilota od alarmu ale to tylko centralny i alarm ,imo brak:(.

Regulamin pkt.

2.6 - niestosowanie się do uwag moderatora

5.6 - pl-literki, interpunkcja

5.7 - logika wypowiedzi

Kolego, Ty faktycznie nie zauważasz uwag moderatorów dotyczących Twoich wypowiedzi, czy je po prostu olewasz? Ciągle piszesz tak, że nie sposób tego normalnie przeczytać. Nawet nie jest wymagane w 100% gramatycznie poprane zdanie, ale żeby chociaż dało się to zrozumieć. Budować krótkie, proste zdania chyba każdy potrafi - tego w szkole podstawowej uczą. Co ważniejsze, poprawna polszczyzna bez błędów oraz poprawnie zbudowane zdania to nie tylko ładny wygląd, ale przede wszystkim szacunek dla innych czytających Twoje posty - i to jest ważne, tym bardziej, że prosisz o pomoc i również oczekujesz sensownych odpowiedzi w danym temacie.

Myślę, że miałeś wystarczająco dużo czasu na poprawę, czego nie uczyniłeś, za co przyznaję na razie 2 ostrzeżenia. Radzę zastosować się do tych uwag i pisać tak, aby inni nie musieli zastanawiać się co autor miał na myśli. Po to są różnego rodzaju słowniki i opcje autokorekty, żeby z nich korzystać. Kolejne naruszenia będą skutkować ustawieniem moderacji. damiar

Edytowane przez damiar

P_r_z_e_m_o ja nie pytałem czy nie odpala silnika tylko "Pytałem czy jeszcze coś nie działało oprócz centrala i imo ".

Dalej napisałem "Do tej pory chyba nikomu w ten sposób skutecznie się nie

udało rozbrajać imo " podkreślam w ten sposób a nie "Do tej pory chyba nikomu w ten sposób skutecznie się nie " a to jest duża różnica .

Wybacz że nie skomentuje zdania "Jaka wypowiedź takie zrozumienie problemu"

floron777 z imo w tych autach ludzie mają spore problemy (między innymi mój syn) np. auto unieruchomione kilkadziesiąt kilometrów od domu .

Jego usunięcie jest kłopotliwe a przez to dosyć kosztowne(trudno znaleźć fachmana) i podobno nie wszystkie metody omawiane na forum są w pełni skuteczne .

Więc jeżeli ci odbezpieczył z imo na 100% pewności że będzie to działać to się ciesz .

Mógłbyś ewentualnie poprosić o instrukcje jak to się robi.

Masz alarm , imo usunięte , otwierasz central z pilota , auto odpala , pełny sukces za te pieniądze cymuś , nie marudź i nie szukaj sobie utrudnień.

Wiele osób z forum usunęło immobilizer ze wcześniejszych wersji M/S, koszt takiej imprezy to ok. 200 zł. Drugim problemem jest pilot, jego konstrukcja jest zawodna i zwykle wymieniany jest na radiowy, kupiony np. na allegro. Nawet postał stosowny manual.

Jednocześnie wg. mojej wiedzy w Puławach na pewno są osoby, które, wiedza jak się pozbyć immobilizera. Co prawda wymaga to wiedzy, ale jak dobrze poszukasz na francuskich i angielskich forach znajdziesz stosowne opisy. Nie jestem pewien, ale ktoś tu na forum podał link do takiego forum. Poszukaj.

• +1 1