Smietana Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mam Auto scenica 1999 rok . Posiadam orginalne radio philipsa i chce podlaczyc zmieniarke . Jaka musze miec zmieniarke ? tej samej firmy czy moze byc inna.Co potrzeba zeby ja podlacyzc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Potrzebne jest złącze w radiu ( nie każde ma ). Potrzebna jest zmieniarka. Potrzebny jest kabel. ( Najczęściej dołączony do zmieniarki ). Potrzebna jest praca rąk, żeby zmieniarkę zainstalować i podłączyć do radia. Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Kupiłem JVC z obsługą mp3 i teraz na płytę wchodzi ok.200 utworów,wystarczająco żeby nie kupować zmieniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja mam u siebie zmieniarek montowana fabrycznie ALPINE, wystarczy ci kabelek długi bo ja mam zamontowana w bagażniku bardzo dobre miejsce i sprytnie zamocowana , no i radyjko z wyjściem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqwara Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Prawdę mówiąc jak bym miał kupować zmieniarkę to wolałbym kupić radio np Pioneer DEH-4000UB ma wyjścia na USB i czyta mp3. Oryginalne radio bym zachował gdyż w razie sprzedaży nie którzy wolą kupić auto z oryginalnym radiem ( nie mam pojęcia dlaczego ale tak jest) Co do zmieniarki to kabel i musisz wybrać czy wolisz mieć pod ręką np. w schowku lub w bagażniku. Montaż nie przysparza zbyt dużych kłopotów, oczywiście najpierw sprawdź czy do swojego radia możesz podpiąć zmieniarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 nie którzy wolą kupić auto z oryginalnym radiem ( nie mam pojęcia dlaczego ale tak jest) To ja Ci odpowiem, bo sam do tych ludzi należę ( i mam u siebie oryginalne radio na kasetę ) 1. Radio jest stylistycznie lepiej zestrojone z kokpitem ( w Scenicu szczególnie ) 2. Wyświetlacz, który jest na górze nie świeci pusty 3 i najważnejsze: Radio jest nieatrakcyjne dla złodziei - gówniarstwa, przy okazji ja nie muszę pamiętać o zdejmowaniu panelu. PS. Kwestię sterowania przy kierownicy pominąłem, bo to jest dostępne też dla niefabrycznych sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 witam Odgrzewam temat bo szukam zmieniarki działającej z oryginalnym radiem philips w scenicu 98r (ma sterowanie zmieniarką). W tym temacie jest napisane że pasuje praktycznie każda, ale w innym znalazłem że musi być dedykowana i najlepiej też philipsa, może ktoś ma zamontowaną taką zmieniarkę do oryginalnego radia i rozwieje moje wątpliwości żeby nie kupować w ciemno ? Dodam że zmieniarkę chciałbym umieścić w tej kieszeni pod siedzeniem kierowcy. z góry dziękuję za wszelkie info w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-opala Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 W swoim scenicu z 97r. posiadam orginalne radio scenica z obsługą zmieniarki. Do tej pory miałem podłączoną zmieniarke philipsa DC-022. Orginalne płyty czytała bez problemu, gorzej z nagrywanymi - nieraz potrzebowała minuty żeby załapać i zacząć grac. W związku z tym kupiłem nowszy model zmianiarki Philips RC-026 - sprzedajacy zapewniał mnie że czyta również płyty nagrywane, nawet cd-rw. Podłączyłem ta zmieniarkę i jakie było moje zdziwienie gdy okazało sie że ona czyta tylko płyty orginalne (nagrywanych wogóle nie widzi). Podobno zmieniarka jest sprawna i powinno być wszystko ok. Nie wiem co robić, już tak sobie myślę że to może wina mojego radia, ale czy to wogóle mozliwe (z orginalnymi jest ok)? Może ktos cos poradzi na mój probem lub zna model zmieniarki philipsa współpracującej z radiem orginalnie montowanym w scenicu z 1997r. która czyta bez problemu płyty nagrywane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 a może po prostu nagrywaj płyty małymi prędkościami. np 4x czy 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-opala Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Próbowałem już wszystkich prędkości nagrywania, różnych płyt i programów - niestety bez skutku :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechu11 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 A ja mam takie o to pytanie: Koleka kupił scenica a raczej jego zona bo on jest za granica i pisało ze ma zmieniarke a ona mówi ze nie może znaleźść i ze nie ma. W jakim miejscu znajduja sie najczęsciej te zmieniarki. Auto z roku bodajze 2003 ale nie jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 w schowku pod siedzieniem kierowcy ( do 2003 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Trochę odgrzeje temat. Jak sprawdzić czy radio ma możliwość podłączenia zmieniarki? Wystarczy, że ma napis "Tuner list"? Mam Scenica II z 2003 roku. Radio oryginalne. Zdjęcia"]Takie jak na zdjęciu Edytowane 15 Maja 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Czy tuner list czy update list obie mają możliwość podpięcia zmieniarki CD. Ale kwestia za ile masz możliwość takową kupić, może lepiej kupić emulator zmieniarki gdzie podepniesz sobie jakąś pamięć usb/kartą sd etc... Koszt chyba do 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Koszt zmieniarki to około 50 zł. W takim razie mam jeszcze pytanie - czy w Scenicach były instalacje pod zmieniarkę czy trzeba samemu poprowadzić przewód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi