Bloondas Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Witam gorąco. Mam konieczność wymiany skrzyni biegów, problem w tym, że nie wiem jaką mam (oznaczenia) oraz jaką mogę założyć. Czy skrzynia może być z 1.6 czy nie bardzo, (w 306 silniki 1.4, 1.6 oraz 1.8 miały te samą, bynajmniej nie było problemów z przekładkami)gdzie szukać oznaczeń, jestem zielony i liczę na pomoc. Megane Coupe, na drzwiach emblematy "Coach", silnik 2.0 8v 114 KM (F3R), rocznik 1997. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasbm Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Witam.Oznaczenie jest wybite na obudowie skrzyni biegów,o ile dobrze pamiętam to jest w okolicach łapy sprzęgła.Skrzynie biegów miały różne przełożenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Skrzynia od 1.6 ma inne przełożenia.Megane 2.0 mają dwa rodzaje skrzyń , JB3 143 lub 106. W 306 na pewno też nie były takie same skrzynie do różnych silników ,musiały mieć różne przełożenia.Może miały takie same obudowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi