eryk Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 witam mam scenica 1998r po przestoju nocnym odpaliłem silnik, po krótkiej jeździe zapaliły się kontrolki poduszki powietrznej i SERV a po chwili również ABS zjechałem z trasy i wyłączyłem silnik nie chce zastartoać, no to go na popych po może 2 km zapaliły się dodatkowo kontrolka oleju i ładowania akumlatora, zaczęło szarpać autem, wyłączyłem silnik nie ma szans aby zastartował pyka lub słabo kręci jakby akumlator był rozładowany co może być przyczyną, za pomoc z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 To że słabo kręci to wygląda jak akumulator, pewnie juz swoje nim nakreciles wiec miał prawo osłabnać. Gdyby nie fakt że sam go zgasiłeś to postawiłbym na rozrząd, ale w tym wypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 założyłem inny akumlator też nie pierwszej młodości ale sprawny, przejechałem 20 km w wszystko było oki a póżniej ponownie zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej i SERV. wyłączyłem silnik no i .. znowu nie odpala akumlator jest rozładowany, dlaczego tak się dzieje? A może ktoś zna dobrego i taniego elektryka w Nowej Hucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Może nie masz ładowanie i go tylko wysysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 oki tak myślę a co może być przyczyną braku ładowania? co mogę sam zrobić? no i chciałbym też uiknąć "wciskanego kitu u mechanika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Trza by posprawdzać od alternatora czy idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Sprawdź napięcie na akumulatorze przy włączonym silniku, powinno wskazywać około 14 V jeżeli będzie mniej to znaczy że nie masz ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Już wszystko wiadomo nie było ładowania, tylko dlaczego kontrolka ładowania po przekręceniu kluczyka w stacyjce gasła? Elektryk zrobił oczywiście praktycznie wszystko co było można zrobić z alternatorem tzn. wymiana regulatora, łożysk, zwojenia no i paski,i zaśpiewał sobie 400 zł Ładowanie już jest i można byłoby powiedzieć że to koniec sprawy ale zrobili chyba jakieś zwarcie w instalacji bo kontrolka stopu nie gaśnie po zastartowaniu i zwolnieniu ręcznego tylko lekko przygasa, gdzie może być zwarcie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi