lechukud Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Witam . Od 2 miesiecy gdy odpalam auto rano po przejechaniu ok2-4 km zapala sie check injection. Auto nastepnie postoi tak ze aż ostygnie i znowu gdy bedzie sie rozgrzewac ok 3-4 kreski komunikat znika. Itak dzieje sie bardzo czesto,prawie codziennie. po podłaczeniu do kompa pokazuje bład czujnika cisnienia doładowania. Auto nie traci nic na mocy ale bardzo mnie ten komunikat denerwuje. Czy ktos miał cos podobnego Edytowane 3 Lutego 2014 przez lechukud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Masz idealnie tą samą sytuację co ja miałem. Nie było to związane z niczym mechanicznym(podmieniałem czujnik ciśnienia, przepływkę i jeszcze pare rzeczy, i nic..). Okazało się, że to ECU zaczął szwankować, aż kiedyś samochód po odpaleniu zapalił na stałe check injection i przeszedł w tryb awaryjny Poruszał się z prędkością max.30km/h po płaskim (pod górkę była masakra), obroty max. 2100RPM na każdym biegu. Ogólnie czułem się jakby silnik produkował ok. 5KM :) ale pomogło na szczęśćie wgranie nowego systemu do kompa(czyli po prostu zawirusowałem Megi bez podnoszenia mocy :!:) Przy okazji okazało się ze przy tym "mulatym" jeżdżeniu cały FAP się zapchał bo nie miało go co wypalić i musiałem go usunąć :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Powiedz mi czy wgrywałeś nowy system w ASO czy gdzieś indziej i ile taka przyjemność kosztowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Oryginał mozna wgrać clipem potrzebujemy płytę z reprogiem , kod wejscia wyjscia ( aso lub "nie aso" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi