HassanG Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Witam. Posiadam w swojej megance instalacje LPG, nie jest to najlepsza instalacja tylko coś starszego. Od zakupu działała dobrze aż do momentu. Kilka dni temu gdy były jeszcze większe mrozy rano odpaliłem auto i zrobiłem około 100km. Gaz działał świetnie. Po dwóch godzinach przerwy auto nie chce przełączyć się na gaz. Mam ustawioną zmianę przy dwóch tysiącach obrotów, a więc spokojnie się rozpędzam chce przerzucić na gaz i nic. Lampka świeci się na zielono a więc jest na gazie ale gdy dodaje gazu nic się nie dzieje, auto traci prędkość i gaśnie. Po dwóch dniach chce sprawdzić czy może się naprawiło, powtarzam więc czynność, lampka się pali i gdy dodaje gazu obroty latają od 1500 do 2000 i po chwili auto gaśnie. Co tam nagle mogło się popsuć? Na początku myślałem że zabrakło gazu jednak podjechałem na BP zatankowałem 20 L i nic. Obędzie się bez gazownika czy nie? może tam coś zamarznąć? Nie długo wrzucę jeszcze zdjęcie spod maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Najlepiej zamiast robić zdjęcia to wybierz się do warsztatu. Na odległość bowiem trudno będzie poprawnie zdiagnozować usterkę. Możliwości jest wiele. Zatkany filtr, uszkodzony reduktor, uszkodzona elektronika, zacięty silniczek krokowy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HassanG Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Czyli gazownik, no trudno. W poniedziałek pojadę. Filtr nie ma 600km więc to raczej nie on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Z tego co wnioskuję to jest to II generacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Sprawdź czy jest napięcie na elektrozaworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 A nawet dwóch. Przy butli oraz przy filtrze lub reduktorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HassanG Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Dodano: 21 lut 2014 - 22:36 Nie miałem zbytnio czasu żeby się za to zabrać. W czwartek wizyta u gazownika Dodano: 23 lut 2014 - 01:17 CUD! Jak teraz co kilka dni podjeżdżam na stacje, 95 do pełna. Wyjeżdżam ze stacji a mówię sobie ze sprawdzę ten gaz i co.. włączył się! Nie mam pojęcia co się dzieje. Tak czy siak w czwartek jadę do gazownika, jeśli wszystko będzie ok do czwartku to niech mi tylko zrobi przegląd i najwyżej regulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi