Jelcok Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Witam wszystkich. Kolega rozbił Megane coupe 98' w której miał zdjęte immo. Po okazyjnej cenie mogłbym kupić ten sterownik na zapas, tak w razie awarii kluczyka. Zadziwiło mnie tylko że w jego komputerku jest dziwnie zagięty jeden pin, po prostu żeby go ominąć. Na próżno szukałem schematu, nic nie znalazłem. Prosiłbym Was też o porównanie numerów obu sterowników, czy mogę je zamontować zamiennie? Moje Renault jest to Hatchbak z 96 roku. Sterownik ze zdartą naklejką jest bez immo. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Pin jest wygięty, aby BSI nie zakodował na nowo Immo w sterowniku. Po podłączeniu tego sterownika, dioda od immo będzie migać jak szalona, ale auto odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jak sterownik jest zrobiony na immo OFF to ok , linia kodowa odcięta aby odpalił silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelcok Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Dzięki, również podejrzewałem że ma to coś wspólnego z tym immobiliserem. W takim razie wezme go, myślę że nawet jak mi sie nie przyda to cena 70zł nie jest wygórowana i nie powinienem na tym stracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak27 Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) A ja mam pytanie: Scenic 97r. 1.6. Popsuły mi się oba kluczyki. Czy jak rozbroję immo moim kodem a następnie przetnę linię kodową czy będę miał spokój z immobilzerem? Edytowane 28 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Rozbrajać trzeba za każdym razem przed odpaleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak27 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Ale nie jest tak, że ta linia kodowa właśnie odpowiada za kodowanie po 10 minutach? Edytowane 28 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Linia kodowa służy do komunikacji immo - ecu silnika po podaniu zasilania - czyli zawsze po podaniu zasilania idzie zapytanie i odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody1024 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Za kodowanie po 10 minutach odpowiada moduł UCBIC (skrzynka bezpieczników), a zgięty 37pin (bądź 35) jest do komunikacji jednokierunkowej zgody na uruchomienie silnika, czyli sterownik odbiera tylko cykliczny kod immo bez zwrotnej odpowiedzi o prawidłowości odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak27 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 No dobra, ale poproszę o prostą odpowiedź, czy da sie w domowych warunkach zablokować samouzbrajanie immo po 10min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jak masz programator do flashy sprzęt do lutowania to tak zmieniasz oprogramowanie w sterowniki i jazda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi