piotom0 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam. Mam podobny problem w megane 1 z 2002 roku. Wycieraczka pracuje ok 30 sekund po czym wyłącza się, zatrzymując w dowolnych położeniach. Następnie już nie pracuje. Rozebrałem kostkę i pomierzyłem napięcia. Są tam 1. Napięcie zasilania +12V 2. Masa 3. Napięcie domykania 12V podawane na ok 30 sek. U mnie pomiędzy pinem 1 i 2 jest napięcie 12V natomiast po włączeniu w to miejsce żarówki - żarówka nie świeci się. Pomiędzy pinem 2 i 3 napięcie 12 V - żarówka świeci się przez ok 30 sekund. Silnik sprawny przełożony do innej meganki pracuje bez problemu. Szukam porady co zrobic w tym temacie. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic.waw Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 u mnie niby (wiem od poprzedniego właściciela, ale nie testowałem) jest tak, że gdy mam włączone wycieraczki i wrzucam wsteczny, to automatycznie włącza się tylna wycieraczka - normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 mic.waw, tak normalne. masz to opisane na forum ale w innym temacie dotyczącym trików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi