andr3 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Megi 1,9d 96r. Po kilku godzinach postoju mam problem z odpaleniem, a jak silnik jest ciepły odpala "na dotyk" - co może być powodem? - zaznaczę jeszcze że zauważyłem jak silnik pracuje to przewodem paliwa razem z nim lecą pęcherzyki powietrza, czy może być tak że paliwo na postoju się cofa i później zanim pompa je zaciągnie to mija trochę czasu? Wszystkie świece żarowe wymienione na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 jak leca pecherzyki to gdzies masz nieszczelnosc, cofac sie nie powinno, to juz nie te czasy... jak staniesz bardzo pochylonym autem to najwyzej olej sie moze przelac i pokazac ze amsz ponad max albo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ale gdzie mogę szukac tej nieszczelności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ale gdzie mogę szukac tej nieszczelności? E... no chyba w układzie paliwowym. Przewód w którym widzisz pęcherzyki faktycznie masz bezbarwny, u mnie jest czarny. Może był wymieniany i powstała nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jak pompuje paliwo ręcznie(ta gumowa gruszka na przewodzie paliwowym) to słychac syczenie powietrza, może ta gruszka ma gdzieś nieszczelnośc?...ale z drugiej strony to w takim przypadku paliwo by w którymś miejscu ciekło...już sam nie wiem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ta Twoja gruszka aby cokolwiek wypchnąć potrzebuje cokolwiek zassać więc dlatego syczy. Przepycha paliwko, a zaciąga powietrze, ale ono nie powinno się przedostawać do paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zacznij po kolei od zbiornika do silnika. Połączenie przewodów z wyprowadzeniami pompy paliwa dalej przy filtrze paliwa jeśli go masz itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 przewodem paliwa razem z nim lecą pęcherzyki powietrza, czy może być tak że paliwo na postoju się cofa i później zanim pompa je zaciągnie to mija trochę czasu? Nie można tego wykluczyć jezeli masz nieszczelny zaworek zwrotny w pompie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi