pakitojc Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Mam problem z Scenikiem 1.9dci rano ciężko zapala i jak zapali chodzi jak by nie palil na wszystkie tłoki i mocno klekocze sam nie wiem dlaczego dopiero jak się rozgrzeje albo przegazuje to jest trochę lepiej. Dzisiaj np. jak mu wstawiłem zgasł w czasie jazdy i nie mogłem odpalić postał jakies poł godziny i odpalił ma tyle objaw ze się gubie. Zastanawiam się czy w Sceniku II 1.9 dci 2003r zapala się kontrolka grzania świec bo u mnie się nie zapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Powinna ci świecić kontrolka od grzania świec, teoretyczne w każdym dieslu powinna się zaświecić i zgasnąć. Jeśli chodzi o objawy to ciężko powiedzieć, jak świece nie działają to powinien ciężko palić. Na rozgrzanym nie powinno być problemu. U mnie jak jest rozgrzany to w zasadzie kontrolka tylko pyknie 1-2 sekundy i odpala! Może warto podłączyć pod kompa i sprawdzić parametry świec i całego osprzętu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Świece można sprawdzić omomierzem lub przez mocniejszą żarówkę wpinając ją w obwód. Druga sprawa to kontrola przelewów i czy nie cofa się paliwo (warto podpompować gruszką przed odpaleniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi