dafi76 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam mam pytanie będe wymieniał rozrząd.Planuje wymienić pasek i rolki.Silnik to 2.0 16v ze zmianą fazy rozrządu.Czy jest koniecznosc wymiany koła fazy rozrządu? Silnik pracuje idealnie cicho prosze o podpowiedzi a i jaki jest przebieg miedzy wymianą pasków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Obowiązku nie ma, ale głupio byłoby gdyby zaczęło grzechotać za 5 czy 10 tys.km. Ja w identycznym silniku zmieniam rozrząd pojutrze. KZFR mam już zakupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Wymieniłem u mechanika rozrząd w środę (pasek contitech,pompa wody, napinacz) i teraz co jakiś czas śmierdzi spaloną gumą właśnie od strony rozrządu w komorze silnikowej i dziwny dźwięk jest w czasie pracy. Taki jakby świst i przy zwiększaniu obrotów zaczyna szybciej świstać. Trochę mnie to niepokoi, więc odsłoniłem trochę osłonę rozrządu i zauważyłem, że pasek haczy o ściankę zębatki od pompy. Może to powodować uszkodzenie paska. Ten smród jest normalny jak nowy pasek się "dociera"? Czy mam pojechać do mechanika i "Słuchaj stary, skobałeś sprawę i teraz poprawiaj na własny koszt"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Jak ociera to ewidentnie coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Może za mocno napięty pasek :) Niech lepiej sprawdzą zanim coś się uszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Co drugi rozrząd wymienia się KZFR jeśli nie zna się historii to zminenia się od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Jedzie do mechanika we wtorek. Może być tak, że napinacz zostawili stary i może się blokować? A nowy sobie "wzięli". Nie byłem przy tym jak wymieniali. Więc skąd mam pewność że wymienili(Kupiłem części i mechanik miał tylko wymienić). Chciałem, żeby oddał wszystkie elementy, które wymienił w sceniku, a oddał tylko sprzęgło(bo też trzeba było wymienić). KZFR Chyba w K7M nie ma takiego czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Nie popatrzyłem a zasugerowałem się silnikiem założyciela wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi