Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wersja Renault Megane.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na początku postu chciałbym zaznaczyć, że jestem nowy na forum i proszę o wybaczenie mi błędów, jak robię coś nie tak. Np.: przyklejam posty nie do tych tematów co trzeba.

Jestem od tygodnia szczęśliwym nabywcom renault megane I po lifcie 99 1.4 16V. Jest to dla mnie duża zmiana, ponieważ jeździłem wcześniej fiestą mk4 1.25 16V zetec 75km. W aucie wszystko na razie chodzi i nie mam z nim żadnych większych problemów, ale zastanawia mnie jedna rzecz. A mianowicie czy wszystkie wersje megane z października 99r miały rozbudowany komputer pokładowy. Chodzi mi czy każda ma przycisk "top depart" i czy w każdej wersji można podejrzeć np.: aktualne spalanie. Wydaje mi się, że u mnie ktoś wymieniał przełącznik wycieraczek i pozbawił mnie tych funkcji komputerowych.

Jeżeli ktoś ma taką wersję meganki jak ja to proszę o odpowiedź na tego posta.

Tak właśnie mam, ale w instrukcji jest napisane że resztę funkcji można przełączyć za pomocą przycisku top depart. A tego guzika u mnie na przełączniku wycieraczek nie ma. A co się stanie, jeżeli zakupię przełącznik wycieraczek z tą funkcją a komputer pokładowy nie będzie miał tych funkcji?

Nie. Jak napisał kolega smeg - nie masz tych funkcji. Nawet jeśli wymienisz przełącznik zespolony (manetka wycieraczek), to i tak masz zegary bez komputera, więc nie będzie czego zmieniać ;)

Jest wątek o przekładce zegarów, tam napisane jak stwierdzić po oznaczeniach z tyłu czy jest komputer. W Twoim przypadku robota ułatwiona, nie musisz przerabiać złączy zegarów, po prostu odpiąć jedne i podłączyć drugie ;) Jeśli zależy Ci na przebiegu bierz zegary Jaeger i za 50zł masz na alledrogo interfejs do korekty licznika.

PS Po lifcie to jest phII, nie phI ;)

Edytowane przez masakrator1992

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Już wszystko wiem na temat tego przełącznika. A mam jeszcze jednio pytanie. Czy wiecie jak się dostać do siłownika centralnego wlewu paliwa?

• 1 miesiąc temu...