Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z elektr. szybą (lewa), brak napięcia na kablu od silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam Megane I ph II coupe i problem z lewą szybą jest już w 50% procentach rozwiązany, bo silnik wraz całym mechanizmem został wymieniony. Niestety przy montażu okazało się, że nie ma napięcia na wtyczce, którą wpina się do silniczka. Sprawdziłem kable i przełącznik, ale nic to nie dało. Oddałem samochód do elektryka, który też to sprawdził łacznie z kablami pod progiem kierowcy, ale dalej efekt zerowy. Zasugerował mi, że źródłem problemu może być UCH/BSI (jak kto woli) i lepiej będzie jak przejadę się do elektryka wyposażonego w komputer i znającego się lepiej na takich rzeczach. Tak też zrobiłem, ale elektryk powiedział, że w moim egzemplarzu nie ma takiego czegoś jak UCH, które miało by wpływ na szyby. Stąd też pytanie: Czy ktoś ma pomysł w czym może być problem? Czy jest jakiś przekaźnik czy coś co mogło by wpłynąć na to, że szyba nie działa ? Dodam, ze podobna sprawa tyczy się też tylnych uchylnych szyb, jak na ten moment działa tylko prawa od pasażera. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Edytowane przez MatKal15

Dzisiaj zrobiło się nieco cieplej, więc postanowiłem wszystko jeszcze raz obejżeć obejrzeć, obejżałem obejrzałem kabelki, kostki itd ale nic zlego nie zauważyłem, jedyne miejsce w które nie umiałem sie dostać to kostki za bezpiecznikami w kabinie, po prostu nie wiem jak tam najprościej się dostać. Myśle, ze bez porządnego elektryka się nie obejdzie.

Regulamin pkt. 5.7 - ortografia - damiar

Edytowane przez damiar