andr3 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam Dokładnie tydzień temu zakupiłem meganke 1,9d 1996r. - i jako że nigdy nie posiadałem auta z klimą mam kilka pytań odnośnie tego ustrojstwa... 1. Czy jest możliwość sprawdzenia w warunkach zimowych klimatyzacji?(czy działa) 2. Jaka jest zasada działania (jest jeden przycisk do klimy) 3. W którym miejscu auta znajdują się filtry odpowiedzialne za "świeże" powietrze w aucie Może dla Was te pytania są banalne, ale odpowiedzi na nie były by dla mnie pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 1. oczywiscie! BA!!! w zimie korzysta sie z klimy prawie tyle co w lecie jak chcesz szybko odparwac szyby, musisz zalaczyc klime, bo ta daje suche powietrze, +obieg zamkniety +nawiew na szyby +3./4. bieg wentylatora. szyby powinny szybko odparowac, szybciej niz w aucie bez klimy. 2. normalnie wszystko dziala tak jak bez klimy, ale jak wcisniesz guzik [A/C] to zalaczasz uklady klimatyzacji (czesc mechaniczna), czyli kompresor, skraplacz... 3. TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dzięki bardzo - teraz mi się temat rozjaśnił.... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam Dokładnie tydzień temu zakupiłem meganke 1,9d 1996r. - i jako że nigdy nie posiadałem auta z klimą mam kilka pytań odnośnie tego ustrojstwa... 1. Czy jest możliwość sprawdzenia w warunkach zimowych klimatyzacji?(czy działa) 2. Jaka jest zasada działania (jest jeden przycisk do klimy) 3. W którym miejscu auta znajdują się filtry odpowiedzialne za "świeże" powietrze w aucie Może dla Was te pytania są banalne, ale odpowiedzi na nie były by dla mnie pomocne w instrukcji do renówki na serwerze masz paragraf o klimie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 mógłbyś podać linka do tej instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 mógłbyś podać linka do tej instrukcji? Oczywiście. Jest na pierwszej stronie forum ogólnego - w wątku instukcje obsługi ftp://renault:[email protected] w dziale manuale szukaj meganki Jest tam tego trochę ale znajdziesz nowszą i starszą knigę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Poczytaj też co było napisane już o klimatyzacji na forum - też może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 wklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr3 Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Dzięki bardzo za wszystkie wyjaśnienia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi