Sebaczaj Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Na allegro aktualnie są sklepy sprzedają komplety: - oryginały 125 zł (pasek + napinacz) - deyko + napinacz 99 zł - gates + napinacz, też chyba 99 zł - jest jeszcze komplet SKF za 150 zł Podobno ten oryginał i gates są wzmacniane, a deyko nie. Ceny są atrakcyjne bo wsklepie za to chcą pod 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Nie jestem pewien, ale chyba GATES=ORYGINAŁ. Więc wybór prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaczaj Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 [CIACH !!! CIACH !!! CIACH !!!][ostatnie ostrzeżenie] Też mi się tak wydawało, jak oglądałem zdjęcie. A co do pompy wody na markę zwracać uwagę? (są jakieś sprawdzone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 A co do pompy wody na markę zwracać uwagę? Możesz kupić Valeo. Są dobre. Pasek Geates to faktycznie oryginał bez znaczka Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaczaj Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jeszcze jedno, na allegro są komplety do silnika K7M i K7M/720. Jak mam silnik 1598 K55/5000. Silnik jest 8V, megane jest z początku 1996 r. Czy mam K7M czy K7M/720. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerema Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam mam pytanie jestem nowym użytkownikiem maeganki 2 i co ile powinno się wymienić pasek rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam mam pytanie jestem nowym użytkownikiem maeganki 2 i co ile powinno się wymienić pasek rozrządu Przepisowo co 120 kkm, ale przyjęte jest i zalecane zmieniać co 80 kkm, a napewno co 5 lat. Wszystko zależy od sposobu użytkowania auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerema Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wielkie dzięki szukalem literatury na ten temat ale jest bardzo mało informacji związanych z tego typu modelami reno jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jeszcze jedno, na allegro są komplety do silnika K7M i K7M/720. Jak mam silnik 1598 K55/5000. Silnik jest 8V, megane jest z początku 1996 r. Czy mam K7M czy K7M/720. Silnik K7M ma 8 zaworów i moc 90KM [ Dodano: 2007-01-31, 19:47 ] Witam mam pytanie jestem nowym użytkownikiem maeganki 2 i co ile powinno się wymienić pasek rozrządu Na forum jest sporo informacji na temat rozrządu. Poczytaj...warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Przepisowo co 120 kkm, ale przyjęte jest i zalecane zmieniać co 80 kkm, a napewno co 5 lat. Wszystko zależy od sposobu użytkowania auta. Zobacz, że kolega jerema, ma 1,9 DCI a w dieslach częściej się zmienia jak mnie oko nie myli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaczaj Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jeszcze jedno, na allegro są komplety do silnika K7M i K7M/720. Jak mam silnik 1598 K55/5000. Silnik jest 8V, megane jest z początku 1996 r. Czy mam K7M czy K7M/720. Silnik K7M ma 8 zaworów i moc 90KM Ja mam 8 zaworów i moc 75 tzn, że mam ten K7M/720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Zobacz, że kolega jerema, ma 1,9 DCI a w dieslach częściej się zmienia jak mnie oko nie myli ;-) W książce serwisowej napisane jest, że pasek rozrządu i akcesoria trzeba wymienić co 120 kkm lub co 5 lat niezależnie od typu silnika, co nie zmienia faktu, że lepiej zrobić to znacznie wcześniej i mieć święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 W książce serwisowej napisane jest, że pasek rozrządu i akcesoria trzeba wymienić co 120 kkm lub co 5 lat niezależnie od typu silnika, Jesteś pewien, że taka sama książka jest dla diesla Ale to zaczynamy odbiegać od tematu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 W książce serwisowej napisane jest, że pasek rozrządu i akcesoria trzeba wymienić co 120 kkm lub co 5 lat niezależnie od typu silnika, co nie zmienia faktu, że lepiej zrobić to znacznie wcześniej i mieć święty spokój. Nie doczytałeś tylko, że za wyjątkiem Megane i Scenika DTI , gdzie zmiane robi sie co 75 tyś lub co 5 lat. Szczerze nie radze nikomu stosować sie do tych zapisów i rozrzad systematycznie wymieniać średnio co 60-70 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Nie doczytałeś tylko, że za wyjątkiem Megane i Scenika DTI , gdzie zmiane robi sie co 75 tyś lub co 5 lat. W KSIAZCE PRZEGLADOW którą udostępnił DrNO na str. 14 niczego takiego nie ma. Może miałeś na myśli MI. Niezależnie od tego co napisane jest w tej książce, wymianę paska trzeba zrobić znacznie wcześniej niż wskazuje na to zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi