Martini26 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witajcie! Mam problem jak to bywa z naszymi samochodami (chodzi mi o Renault Megane 1.4e RT 1999) dotyczacy nagrzewnicy - po 9 latach chyba ja szlag trafil bo zimno jak diabli, w srodku paruja szyby i wogole... bylem w warsztacie i sprobowalem przeplukania jej - chlopaki wymienili mi caly plyn na nowy w ukladzie chlodzenia, przeczyscili pod cisnieniem nagrzewnice oraz wymienili mi termostat na nowy ale niestety nie przynioslo to efektu! Ostatnia rzecza jaka mi pozostala to wymiana nagrzewnicy i razem z nia od razu za jednym zamachem filtru przeciwpylkowego ale mam do Was pytanie - ile taki interes bedzie mnie kosztowal?! Szukalem na allegro no i widze ze nagrzewnice sie wahaja w granicach 70-90zl, ale nie widze nigdzie filtru! Czytalem na forum i doszedlem do wniosku ze wymiana jej to nielada wyzwanie w mojej Megance ;/ wiec pewnie i roboty bedzie duzo?! Pomozcie prosze i napiszcie ile to moze kosztowac lub jesli macie to jakies inne pomysly - ale chyba juz wszystko bylo na forum co przeczytalem dzieki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2841 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franz998 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 wymiana to chwila...mówię o filtrze, --------------------------------------- na allegro od 30 zł kupisz już --------------------------------------- a w nagrzewnicy szlam jest pewnie,trzeba ją wyjąć i mechanicznie usunąć syf,zalać płynem i będzie ok Kolego, klawisz "Enter" sie zawiesza. :-P Proszę nie nadużywać - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 juz sam nie wiem - byla nagrzewnica czyszczona w warsztacie i nic nie dalo! najwyzej wymienie na nowa a ta stara wyczyszcze ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franz998 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 gojgien ok,sorki:) co do nagrzewnicy,to może nie odpowietrzyli Ci dobrze układu...bo jeśli jest drożna,a to widać po oczyszczeniu to nie ma sensu kupować nowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojanjjj Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ja juz jestem po wymianie nagrzewnicy! Ciepło w samochodzie jak diabli, jak sie nagrzeje to musze przykręcic nawiew bo nie idzie wytrzymac a jak się przyłoży rekę do nawiewu do po dłuższej chwili aż parzy. Nagrzewnica z allegro 80zł wymiana kupe roboty zajęło to mechanikowi 7godz (150zł). Warto było bo wreszcie mam ciepło, a płukanie nagrzewnicy moim zdaniem nic nie da! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 le nie widze nigdzie filtru! Czytalem na forum i doszedlem do wniosku ze wymiana jej to nielada wyzwanie w mojej Megance jak jestes sprawny manulanie to wymienisz filtr w minute (doslownie)a płukanie nagrzewnicy moim zdaniem nic nie da a patrzyles np na dolanie plynu (glacial) mialem to samo w lagunie, dolalem plynu i bylo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi