Izunia Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 CAPOMAN ty masz swojego nicka w profilu ale co niektórzy nie mają A przecież po nazwisku nie będę wymieniać. W końcu nie wszyscy mają nicki adekwatne choćby do swojego imienia Dzięki za nową ksywe - dołączę do pozostałych ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 A przecież po nazwisku nie będę wymieniać. eeeeeetam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 uderzyć w stół a nożyce zaczynają się odzywać czyż nie prawda snap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Izunia, yhyhyh ale widzisz skojarzylas o kogo chodzi z Naszej Klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ale ze mnie mądra dziewczynka... prawda snap ;-) Ale teraz każdy kto zobaczy twój profil nie będzie miał problemów co do twojego nicku z forum - pomogłam ci troszkę leniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 ja postawilem na spryt userow megane i powinni skojarzyc fotke z mojego podpisu na forum z ta ktora jest na naszej klasie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 ja mam pseudonim szkolny taki jak nick na forum. ten lepper już ciągnie sie za mną latami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Faktycznie jest coś podobnego do foty w podpisie w twojej galerii... ale ty lubisz upraszczać sprawę hehe ;-) A z drugiej strony to myślałam, że tajemniczość jest zarezerwowana dla kobiet A ty lepper_pl jak chcesz nowe pseudo to zgłoś się do CAPOMANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Nie chce nowego gdyż ja już sie przyzwyczaiłem i wszędzie używam tego mojego jedynego nicka i nie zdarzyło mi sie że jest zarezerwowany. Takie pseudo zostało mi nadane przez znajomych to znaczy określa mój charakter i moją osobę i nie ma potrzeby żebym kombinował z innym który ma mnie wywyższyć jak to jest prawdziwe. Na forum ford club polska(poprzednie auto mazda 121) też mam taki sam nick i na allegro też jest identyczny. Wiec jak ktoś chce mnie odnaleźć to nie ma problemu. Na szczęście polityk z którym jestem kojarzony nie jest już tak popularny i może każdy o nim zapomni(wątpię) i pozostanę tylko ja. Izunia ale dzięki nasza klasa dowiedziałem sie że mamy podobne nazwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Całkowicie popieram koleżankę Izunia. Wystarczy uzupełnić swój profil w portalu nasza-klasa, o nick i najlepiej adres forum megane.com.pl. Ułatwia to bardzo identyfikację osoby, która zaprasza nas do swojej galerii znajomych. Najlepiej wpisac to w ramke "o sobie". A i dodatkowa reklama forum się przyda. (takie było zamierzenie, przy zakładaniu tego tematu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 takie było zamierzenie, przy zakładaniu tego tematu tak jak mowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Nasza-klasa pomaga namierzyć naiwnych Miało być miejsce spotkań, jest baza danych. Kopalnia wiedzy dla policji i... przestępców. Portal Nasza- klasa.pl to mekka ludzi naiwnych - twierdzi dziennik "Polska". Odwiedza portal już ok. 6 mln Polaków, którzy szukają znajomych z dawnych lat. Efekt? Przestępcy namierzają tu swoje ofiary i dowiadują wiele o ich stanie majątkowym, pedofile szukają dzieci, a windykatorzy namierzają dłużników. Popularność Naszej-klasy przerosła oczekiwania jej twórców. A i gama zastosowań informacji zawartych w portalu okazała się niebywała. Ludzie, w dobrej wierze, opisują gdzie i na jakim stanowisku pracują, jakim samochodem jeżdżą, gdzie spędzają wakacje. Na forach dyskusyjnych klasowicze bezwiednie zamieszczają dziesiątki informacji, które jeśli dostaną się w niepowołane ręce, mogą okazać się groźne. "Dzięki Naszej-klasie można w 30 minut dokładnie poznać interesującą nas osobę" - twierdzi Piotr Czerski, informatyk. "Użytkownik, który normalnie w internecie występuje jako np. +Łysy- 38+, na tym portalu się odkrywa. A to wystarczy, by szybko zebrać wszystkie jego wypowiedzi na wszystkich forach". Prawdę tę pojęli już najbogatsi ludzie w Polsce, którzy nie logują się w Naszej-klasie albo szybko usuwają z portalu swoje dane. Nie znajdziemy też na forach znanych sędziów i prokuratorów. "Niektórzy nasi funkcjonariusze, którzy zalogowali się na portalu, już zaczęli się z niego wypisywać" - mówi Waldemar Kowalski, zastępca dyrektora gdańskiego aresztu śledczego. "W pewnym momencie uświadomili sobie, że oprócz starych przyjaciół ze szkolnej ławy mogą zacząć ich szukać ludzie mniej życzliwi. W wiadomym celu". Iwona, przed 30 laty uczennica jednej z trójmiejskich szkół, niedawno zdecydowała się wyrejestrować z portalu. "Przesadziłam - wzdycha - chciałam pochwalić się przed kolegami z podstawówki, jakie mam wspaniałe życie. Wrzuciłam zdjęcia przed domem, w samochodzie, z wycieczek. No i zlokalizowała mnie pewna zapomniana koleżanka. Najpierw wysyłała maile z prośbą o wsparcie finansowe, potem ustaliła adres i przez wspólnych znajomych telefon. Obawiam się, że jest nie do końca zrównoważona". Policja przestrzega też przed zamieszczaniem w sieci fotografii przez dzieci. - "Pojawiły się już ostrzeżenia w Internecie przez pedofilami, używającymi pseudonimów rodem z kreskówek" - mówią funkcjonariusze, tropiący przestępców seksualnych. Dzieciaki, dla których duża lista znajomych to powód do dumy, przyjmują do niej Simsona lub Kubusia Puchatka. Dzięki temu pedofil może zdobyć dane osobowe, adres szkoły, numer GG i telefonu - ostrzega dziennik. Ale dla równowagi służby walczące z przestępczością też nie lekceważą najpopularniejszego w Polsce portalu. O pierwszych efektach buszowania śledczych w sieci poinformowała przed kilkoma dniami warszawska komenda, która dzięki danym zdobytym od kolegów z klasy zatrzymała sprawcę fałszywego alarmu bombowego. Oficjalnie policja niechętnie wypowiada się na ten temat. Wiadomo jednak, że portal ma pod stałą obserwacją. Nadkom. Jan Kościuk, rzecznik komendy wojewódzkiej w Gdańsku: "Jeśli dochodzi do przestępstwa, sprawdzamy wszystko w poszukiwaniu informacji, które pomogłyby ująć sprawcę. Jednym ze źródeł informacji jest internet, w tym Nasza-klasa.pl" - tłumaczy Kościuk. To już rutyna - dodaje funkcjonariusz zajmujący się pracą operacyjną. - "Kiedy szukam człowieka, zaglądam do Naszej-klasy. Patrzę, czy tam figuruje, o czym pisze, a przede wszystkim sprawdzam listę jego znajomych. Oczywiście, nie jest to jedyne źródło informacji, ale bardzo się przydaje" - mówi dziennikowi "Polska". http://www.wprost.pl/ar/121191/Nasza-klasa...erzyc-naiwnych/ z dnia 10.01.2008 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 jest jeszcze to na onecie i wp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Takim tokiem myślowym możemy dojść do tego, że wszystkie tego typu portale (fotka, grono itp) to źródło informacji dla pedofili i złodziejów... we wszystkim trzeba zachować umiar a nie nosić się z bogactwem na lewo i prawo... nie widzę nic złego w dodaniu swojego zdjęcia i wpisania numeru gg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Mnie tam żaden pedofil nie napastuje na naszej klasie. A szkoda. Czułbym się 20 lat młodszy. Żartuje oczywiście. Ale nie popadajmy w skrajności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi