DARKOM Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 jak nie chcesz nie zamieszczasz danych osobowych,masz tyle opcji co ma być widoczne a co nie że .... Ja mam podane tylko imie ,nazwisko (bo to podstawa żeby ktos znajomy Cię znalazł,mozna nawet zablokować wyszukiwanie z przegladarki) miejscowosc i nr gg ale i te ostatnie można pominąć wiec ... wszystko zalęzy od użytkownika jakie dane zamieści ;-) Też byłem przeciwnikiem NK i konto mam może z 2 tyg i powiem że jestem mile zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 zgodzę się z opinią o danych osobowych (w sensie,że można je blokować bądź nie podawać),Darkom jakbyś założył konto na początku istnienia NK czyli ponad rok temu,to widziałbyś wielka różnicę jaka zaszła na serwisie-niestety teraz to jest dno,nibylandie,zbieranie pokemenów,profile zwierząt,naciąganie ludzi na kasę....większość znajomych co była od początku tak uważa... Też byłem przeciwnikiem NK i konto mam może z 2 tyg i powiem że jestem mile zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76stitch Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 fajna strona jak się chce kogoś odszukać żeby np. ( policzyć porachunki, skorzystać z danych osobowych i tak dalej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 teraz to jest dno,nibylandie,zbieranie pokemenów,profile zwierząt,naciąganie ludzi na kasę. też tak uważam, dlatego zrezygnowałem i niczego nie żałuję. Strona jak każda inna popularna zeszła na psy i szybko nie wybije się ponownie. Co chwilę powstają strony na wzór nk, gromadzące rzesze ludzi (nawet www.naszechoroby.pl ), ludzie czym prędzej się zapisują, wrzucają zdjęcia, opisują zdjęcia innych, a na rozmowę w rzeczywistości nie ma czasu. A jednak na siedzenie na nk to mają czas. P.S. Nie mam nic do nikogo kto ma tam konto, nie moja sprawa, też miałem, tylko napisałem swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 uwaga wirus atakuje nasza-klase WIRUS Nim napiszesz posta zobacz gdzie piszesz i jakie są zalecenia w danym temacie. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Żaden wirus nie atakuje naszej-klasy. To mrzonki ludzi, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem, tylko bezmyślnie klikają w każdy link, jaki dostaną w emailu. Link w mailu to "http://nasza-klasa2.pl/..." (nie klikać) - jak ktoś nie widzi różnicy między nasza-klasa.pl a nasza-klasa2.pl to jest tylko i wyłącznie jego wina, jeśli taki link otworzył. Tylko proszę tutaj nie pisać, że nie każdy jest informatykiem, bo chyba każdy potrafi czytać i widzi, że adres jest inny niż ten, na który wchodzi normalnie używając naszej-klasy. Domena nasza-klasa2.pl nie należy do portalu nasza-klasa i nigdy nie należała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Znowu swoje mądrości musisz prawić czy poprosty do każdej mojej wypowiedzi,się bedziesz dopierdzielał bo mam letnie opony? często ludzie w pośpiechu odczytują linki czy e-maile i nie zwrocą uwagi czy tam jest 2 czy 3 czy nie ma nic! a wirus o którym mowa przychodzi do skrzynki e-mail naszej-klasy.pl, to do czego jest link to inna sprawa. Moich 3 znajomych dostało takie wiadomości wczoraj,wywalili maila od zaraz,bo rozsyłający je mają zazwyczaj 0 znajomych.Zawsze lepiej być przezornym. mi niestety Heur32 i Trojan rozpierdzielił dysk w laptopie a pojawił się ona na forum motoryzacyjnym takim ja to a wpisałem tylko główny adres www a nie jakieś inne rzeczy.więc poprostu przestrzegam przed każdym syfem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 To mam jakiś zakaz w prawieniu swoich mądrości, bo Tobie się nie podobają? Do nikogo się nie dopierdzielam, po prostu fakty stwierdzam, źle opisujesz sytuację. Wyraziłeś się jasno, że to wirus naszej-klasy, a nie jest to wirus naszej-klasy, dlatego poprawiam. Jestem zawsze cholernie dokładny i jeśli ktoś bajki prawi, szczególnie w dziedzinie, w której od dziecka się kształcę to chyba mogę go poprawić? W żadnym wypadku nie neguję tego, że ostrzegasz - to akurat się ceni i chwała Ci za to, ale jeśli ostrzegasz to rób to dokładnie, bo pisząc, że to wirus naszej-klasy opowiadasz herezje ;-) Tylko tyle. :evil: Proszę stosować tą cholerną dokładność i zwracać uwagę gdzie się coś pisze. Dopiero co przeniosłem Wasze 3 post do odpowiedniego tematu a tu znów kolejny. Pierwszy źle napisany należało zgłosić Administracji a nie podejmować polemikę. :evil: - gojgien Bardzo przepraszam, to się nie powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Zastanawia mnie fenomen zjawiska "nasza-klasa". Jest on bazą danych gdzie można sie dowiedzieć dużo o kims zupełnie obcym Oczywiście jest to zawężone, ograniczone do grona znajomych ale to niczego nie zmienia żeby takim znajomym się stać :) Fenomen polega na tym że wszyscy podają o sobie dane dobrowolnie, telefony, adresy, fotki, znajomych. Ciekaw jestem czy wsyztkie te osoby podalyby dobrowolnie te wszystkie dane ankieterowi który zapukałby do ich drzwi Jak przychodzi do nas nowy pracownik to nie musze isc go zobaczyć, wystraczy że poszukam na naszej klasie - jakie to proste :) Inna sprawa że policja też z tego korzysta, tyle że przestępcy również :) Autorom gratuluje pomysłu i realizacji - chłopaki pokazali że liczy sie pomysł. Bravo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi