Bananwq Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 witam, Mam Renault'a Megan 2001r 1.4 16v oczywiście benzyna, wczoraj podczas jazdy do pracy wszystko wydawało się ok, miałem komputer ustawiony na aktualne spalanie i w jednej sekundzie z 6 l/100km wskoczyło na 13l/100km dodatkowo auto straciło na mocy a przy próbie dodania gazu przy 85 km/h na 4 czy 5 biegu strasznie drga kierownica i czuć jakby uderzenia w pedał gazu. Jakoś dojechałem do domu z pracy (65km). Gdy dzisiaj odpaliłem auto chodzi jakby głośniej mógłbym ten odgłos nazwać pyrkaniem :) (jakby mały traktorek) i strasznie nim trzęsie oraz czuć bardzo mocne drgania na drążku zmiany biegów. Czekam na jakieś ciekawe sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Do sprawdzenia świece,cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Najbardziej prawdopodobna jest awaria cewki zapłonowej - wymień na Beru (nie Sagema) i nie jeździj na 3 cylindrach bo uszkodzisz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi