JasiekKRK Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Witam! Mam podobny problem w Megane I tylko, że silnik 1,6 16V (107 koni). Na zimnym silniku bardzo ciężko odpala, jak już odpali to przez pierwsze 2 minuty dławi się przy dodaniu gazu. Po załączeniu LPG działa już normalnie (sprawdziłem czy na benzynie działa prawidłowo po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wyłączając LPG i działał poprawnie). Komputer nie wykazał żadnych błędów, czujnik temperatury pokazywał dobrą temperaturę (w sensie taką do przyjęcia, a nie jakąś z kosmosu). Filtr paliwa wymieniony, świece mają może 8000km...Nadal ciężko odpala na zimnym. Czy ktoś może ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Zakręć zawór przy butli (dla pewności zdejmij też zasilanie z cewki elektrozaworu pod maską), pojeździj co najmniej przez tydzień na benzynie i sprawdź co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiekKRK Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Bardzo dziękuję za poradę! Pojeździłem tydzień na benzynie, do której dolałem specyfik czyszczący wtryski (kupiony w serwisie renault). Przejechałem 240km z czego 160km po autostradzie więc samochód miał dość wysokie obroty. Pomogło :) Dziś rano odpalił normalnie, ale jednak cały czas przez minutę po odpaleniu trochę się dławi przy dodaniu gazu. Na LPG chodzi normalnie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Warto sprawdzić wtryskiwacze LPG, czy czasem gazu nie przepuszczają do kolektora dolotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi